Poročilo iz 2.slama 2023

3 min read

Pozdravljeni

Nova lokacija, novi igralci. V teniškem centru Svoboda – Vič smo se pomerili na 2. Ljubljanskem slamu v letu 2023. Tokrat je bila udeležba malce manjša, kar pa ni zmanjšalo teniškega naboja in ponudilo izredno zanimiv, napet in gledljiv tenis. Nastopilo je nekaj novincem, avtorju članka neznanih igralcev, ki pa so presenetili z igro. V konkurenci (le) 12 igralcev, prijavljenih je bilo več a smo dobili nekaj odjav, tako, da se kljub žrebu v četrtek ni točno vedelo, kdo bo nastopil. Ob odjavah pa smo prejeli tudi eno prijavo v zadnjem hipu. Kot je se je izkazalo kasneje na turnirju, smo prejeli najmočnejšo prijavo.
Kot rečeno v konkurenci 12 igralcev smo glede na uvrstitve na 1. slamu postavili nosilce, ki so bili prvo kolo prosti. Tako so Grabovac, Langerholz, Flisek ter Dolenc lahko malce dlje spali oz. si privoščili nekoliko daljše jutranje ogrevanje. V prvi tekmi turnirja sta se predstavila novinec Debelak ter Hribar, Prlina in Tomšič, Voštinič in Frelih ter novinec Karas in Krajnc. Kot organizator sem pričakoval, da se bodo prve tekme po daljšem ogrevanju, končale malce hitreje, a sem se uštel. Tekme so bile že v prvem kolu precej dolge, sicer po rezultatu to ni najbolj vidno a se je kar vsak gem igral na prednost.
Napredovali so Debelak, Tomšič, Voštinič in Karas, kjer so jih čakali že prej omenjeni nosilci. Nosilci, ki pa so bili le polovično uspešni. Langerholz je v napetem dvoboju in po tie breaku premagal Voštiniča oz. bolje rečeno se je z zgrešenim volejem na match point Vošti premagal, kar sam. Dolenc je premagal še enega novinca, Tomšiča, kateremu se je prehlad kljub zeliščnim pripravkom “svoje babice”, na terenu precej poznal in po dolgih točkah nikakor ni mogel zbrati dovolj moči, da bi stopil na pot, k zmagi. V rokometnem dvoboju sta se pomeril Grabovac in Debelak, ki pa je pokazal zakaj je kondicija tako pomembna. Na vsako žogo je prišel pravočasno in se na njo postavil kot, da bi jo dobil na lopar. Ko je Grabovc poiskusil s kratkimi žogami pa tudi ni bilo kaj drugače. Hitri in dinamitni Debelak je bil tudi tam. Na derbiju 2.kola sta se pomeril Karas in Flisek. Že priprava na tekmo je kazala, da bo šlo zares. In res je bilo tako. Karas je Fliska premagal z 9/7. Dvoboj je bil tako zanimiv, da so turnir, kar malce zaustavili in si vsi skupaj ogledali zaključek dvoboja. Vse klopi ob igrišču so bile zasedene, vzdihi navdušenja gledalce med točkami so preglasili zvok žogice kakor tudi jugo glasbo iz zvočnikov na bližnjem nogometnem igrišču. In evo smo že v polfinalu. Pred tem pa smo se skupaj še okrepčali z okusno malico in začeli tudi s tolažilnim turnirjem.
V polfinalu para Debelak /Dolenc in Langerholz/Karas. Skupaj na igrišče in skupaj po uri in pol z igrišča. Debelak je premagal Dolenca, Karas pa Langerholza. Nekaj počitka za ogled polfinalnih tekem v tolažilni skupini, kjer sta se borila Gabrovac in Frelih, uspešnejši je bil Frelih ter v drugem polfinalu tolažilne skupine še Flisek in Prlina. Tudi tu so bili dvoboji napeti saj si zmagovalec tolažilne pribori kar zajeten kupček točk za skupno lestvico.

In že smo v finalu. Finale, kot se spodobi in finale, kjer se mladim fantom ni poznala utrujenost, čeprav sta oba imela izenačene tekme vse do finala. Debelak, sicer rokometaš se je bori, a tudi s tem ni mogel nadomestiti tehničnega znanja, katerega Karas kot šolani igrale premore malce več. V sicer izenačen finalu so pretehtale dolgoletne izkušnje Karasa, ki pa jih je znal tudi unovčiti in z natančno usmerjenimi udarci na zadnjo linijo razorožiti Debelaka. Vsem udeležencem čestitamo in se jim zahvaljujemo za sodelovanje ter vas že vabimo, tako kot vse ostal, na naslednji turnir ki bo 22.7.23 v TC Tivoliju. Se vidimo. Naj se tenis igra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja