Poročilo iz 4.slama- MASTERS 2023

4 min read

Masters turnir

Po prejetih prijavah smo uspešno sestavili skupino 16 igralcev, ki se je glede na aktualno lestvico pomerila v takoimenovame MASTERS turnirju Ljubljanskega slama 2023. Postavili smo štiri nosilce, ostale tekmovalce pa izzrebali. Vsi ostali igralci, teh je bilo 15 pa so se pomerili na 4. Ljubljanskem slam-
Točke na zadnjem turnirju v seriji so tako na mastersu kot slemu štele dvojno, kar je tekmovanje še dodatno začinilo in vložek na tekmi je bil takoj višji, pomembnost tekme pa se je še dvignila.

Zreb in rezultati MASTERS : https://challonge.com/ljubljanskislammasters2023

Zren in rezultati Lj. slam 4 : https://challonge.com/ljubljanskislam4

V Mastersu so bili vsi favoriti uspešni, še najbolj napeto je bilo v temi med Glavičem in Steinerjem, katero je slednji dobil z rezultatom 9:7 ter na tekmi med Audo in Frelihom saj je tekma oz. bolj natančno nepopustljiv boj trajal, kar precej časa. Že pogled na tabelo oz. 2.kolo je napovedoval, da je turnir močan in izenačen ter, da bo 2. kolo za nekatere matematike beri igralce, ki so že vnaprej računali točke za končno lestvico,  napet in celo malce bolj živčen, kot navadne tekme. No pa saj prav, prav tak pritiska na tekmah je tisto kar ne občutimo na prijateljskih oz. tudi ne na ligaških tekmah. Karas je precej bolj gladko kot smo pričakovali premagal Tomšiča, Steiner , bivši igralec, katerega je prišel gledati tudi njegov prvi trener Veras, je premagal Grabovca, Dolenc je premagal Audo in Flisek je moral priznati premoč Langerholzu. Polfinalna para sta bila Karas/Steiner in Dolenc/Langerholz. V finalu, kjer je prostor le za dva sta se pomerila Karas in Dolenc. Tekma, ki ni odločala samo o zmagovalcu Mastersa ampak tudi za zmagovalca skupnega, prvega Ljubljanskega slama. Po napetem dvoboju je slavil malajši ter nikakor ne bolje pripravljeni Karas z rezultatom 9:5. To je tudi pomenilo, da je Karas tako zmagovalec Mastersa kot skupni zmagovalec Ljubljanskega slama 2023

V skupni lestvici oz. razvrstitvi je kot rečeno slavil Karas Jorg, pred Dolenc Goranam ne tretjem mestu pa je končal Komar Tone.  Skupno lestvico si lahko ogledate tukaj. https://www.tenis-rekreacija.si/lestvice/

Na 4.slam

Na vzporednem turnirju, kjer so bili po večini oz. so bili vsi, če ne letošnji pa bivši, člani  Ljubljanske teniške lige pomerilo 15 tekmovalcev. Prvi krog je bil glede na žreb in postavitev nosilcev glede na uvrstitev in »poznanstva« iz Lj.lige kar hitro končan. Morda gre omeniti le dvoboj med Pucom in Ćupeljičem, kije trajal in trajal na koncu pa ga je dobil Čupeljič, ki je na trenutke, res samo na trenutke, spominjal na vrhunskega tenisača izpred 20 opa pardon 30 let, ko je še haral po BiH in bil strah in trepet tamkajšnih igralcev tenisa. Kot pravi sam je znanja še nekaj ostalo, kondicijo pa za 1206 % procentov pobralo. To se mu je poznalo tudi v 2.kolu ko je popolnoma izmučen namesto dvoboja veseli malice in mrzlega piva ter moral priznati premoč vedno boljšemu Hribarju, ki napreduje iz tekme v tekmo. V drugem krogu je bil uspešen tudi Kotnik, ki se je pritoževal, da ni več najmlajši. Pravtako je z zamago nad gostom iz Fužin Mrakom slavil suvereni Jakovčič ter 1. nosilec turnirja Bončina nad igralcem, ki obeta in se bo zanj še slisalo Podborškom.
Polfinalna para Bončina in Jakovčič ter Kotnik in Hribar. Neugodni Bončina je povzročal kar precej težav Jakovčiču saj ga je le ta komaj ugnal z rtezutatom 9:7 , medtem ko je v drugem polfinalu Kotnik premagal Hribarja z 9:5. Finale na prijetnih 32 stopinjah sta fnalista začela takoj po končanem dvoboju v polfinalu, saj kot sta omenila ne bi več vstala če bi se vsedla. No in potem igrata, maraton, 9:7 v katerm pa nevem ali je bil bolj srečen, bolje pripravljen ali je samo malce prej vstal od mrtvih, Jakovčil Miha in tako s primjernim nastopma na slamu osvojil lepo številko točk. Čestitamo.

Še skok v tolažilne skupine kjer je v MASTERS skupini slavil Frelih, ki je z zamago nad Glavičem v finalu pokazal, da treningi niso kar brezveze in se pozna, če se veliko igra. V SLAM skupini pa je slavil Kavčič ki je pravtako v maratonskem finalu z 9:8 premagal Puca.

Turnir je bil kljub slabi napovedi sončen in je potekal brez zapletov, no en manjši je bil le ob 10 uri, ko je nek naključni tenisač, ki ni imel več rezervirane ure in svojega dvoboja ni končal, ni želel zapustiti igrišča, čes da se je on odločil, da more tekmo lige Olimpija končati. Kaj poreči na tako obnašanje ? To že ne morem biti nek igralec tenisa. Pravtako njegov tihi partner, s katerim sem imel že večkrat čast spregovoriti in prisluhniti, kaj je prav in kaj narobe.  Z nekaj pomoči prijavljenih igralcev smo/sem uspel rešiti problem in ja, nevem točno komu, a vnedar sem hvaležen, da je rekel, da se s takimi tenisači, katere bi lahko poimenovali vse drugo kot tenisači, ni vredno ubadati. Ne samo, da smo pustili, da odigrata tekmo do konca. Tudi teren, katerega smo predhodno rezerviral, smo jim plačali.
Tako smo nadaljevali in končali z dobro voljo ter po finalni tekmi organizirali še srečelov za tiste igralce, ki so ostali po finalu in kjer je bila vsaka srečka dobitna. Glavno nagrado, teniško torbo Babolat pa je domov odnesel Bončina.Hvala vsem za sodelovanje in prijeten dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja