Ljubljana, 23.11.2014 – V Domžalah se je v soboto zvečer končalo državno prvenstvo za dvojice, ki se ga je udeležilo 21 dvojic – 14 moških in sedem ženskih. V ženski konkurenci je slavila dvojica Lea Sunarič (Žalec)/Saša Pistotnik(Velenje), ki je brez večjih težav zmagala v vseh treh tekmah – v četrtfinalu sta Lea in Saša z 9/0 premagali Zori Ašič Kovač in Brigito Zebič, v polfinalu z 9/3 prvi nosilki in aktualni poletni državni prvakinji Katjo Jekovec in Mirjam Lovrenčec, v finalu pa z 9/1 Andrejo Bizjak in Damjano Damiš. Tolažilni turnir sta osvojili Darja Korelc in Tima Misajlovski, ki sta v finalu z 9/6 premagali Ašič Kovačevo in Zebičevo, ki sta v polfinalu z 9/5 presenetljivo izločili navezo Jekovec/Lovrenčec.

V moški konkurenci prvo kolo ni postreglo s presenečenji, še največ zanimanja je “požel” lokalni (domžalsko-mengeški) dvoboj med dvojico Tomaž Leben/Tadej Zule in Boštjan Jerman/Dušan Planinšek, ki sta ga z 9/7 dobila slednja. Drugo kolo oziroma četrtfinale je prinesel slovo za prva in druga nosilca. Do tega prvenstva vodilna na lestvici Tone Komar in Robert Kukovica sta morala priznati premoč dvojici Damir Konjar/Josip Kovačevič, bilo je 9/6, medtem ko sta bila za druga nosilca Mateja Jarca in Marka Svoljšaka usodna Jerman in Planinšek. Slednja sta davek dveh težkih tekem plačala v polfinalu proti Alešu Mačku in Klemnu Kadivniku, osvojila sta vsega eno igro. V drugem polfinalu med Konjarjem in Kovačevičem ter Markom Lopatičem in Petrom Kavčičem je bilo veliko več “ognja”, tekma pa je bila odločena šele po uri in pol, bilo je 9/8 za Lopatiča in Kavčiča. Finalni obračun prvega dvoranskega (zimskega) prvenstva za dvojice v zgodovini našega toura je bil “pika na i” zanimivega dogajanja v Domžalah. Gledali smo odlično predstavo, ki je postregla tudi s pravo dramo. Igralci so se odločili, da bodo veliki finale odigrali na dva dobljena niza, kar sta morda bolj obžalovala Marko Lopatič in Pater Kavčič, saj sta prvi niz dobila s 6/2. Vprašanje je, kako bi se dvoboj končal, če bi igrali do devet dobljenih iger, tako kot pred finalom. Tako ali drugače, v drugem nizu sta Aleš Maček in Klemen Kadivnik zaigrala bistveno bolje in zmagala s 7/5. Dvoboj je bil odločen v tretjem nizu, ki se na našem touru igra kot tie-break do deset dobljenih točk (in na najmanj dve točki razlike), kar pa v tako izenačenem dvoboju ni bilo dovolj za zmago. Zmagovalca Maček in Kadivnik sta morala osvojiti enajst točk, da sta zlomila odpor svojih nasprotnikov – končni rezultat 26, 75 in 11/9. Tolažilni turnir pri moških sta osvojila Jarc in Svoljšak, ki sta v finalu z 9/5 premagala Komarja in Kukovico.  Največji osmoljenec dveh državnih prvenstev, ki smo jih odigrali doslej, je tako Marko Lopatič, ki je obakrat prišel v finale, a tam izgubil. Mu bo uspelo v tretjem poskusu na poletnem državnem prvenstvu 2015? Vse rezultate si poglejte TUKAJ.

Ljubljana, 22.11.2014 – Spremljajte dvoboje državnega prvenstva za dvojice v živo.

dvojica dvojica igrišče ura
BIZJAK/DAMIŠ KORELC/MISAJLOVSKI Bizjak/Damiš 93
PISTOTNIK/SUNARIČ AŠIČ KOVAČ/ZEBIČ Pistotnik/Sunarič 90
JOCIF/NASTRAN KRISTAN/VRHOVEC Kristan/Vrhovec 19
KORELC/MISAJLOVSKI JOCIF/NASTRAN Korelc/Misajlovski 91
JEKOVEC/LOVRENČEC PISTOTNIK/SUNARIČ Pistotnik/Sunarič 39
JEKOVEC/LOVRENČEC AŠIČ KOVAČ/ZEBIČ Ašič Kovač/Zebič 59
BIZJAK/DAMIŠ KRISTAN/VRHOVEC Bizjak/Damiš 98
KORELC/MISAJLOVSKI AŠIČ KOVAČ/ZEBIČ  finale tolaž. ženske Korelc/Misajlovski 96
PISTOTNIK/SUNARIČ BIZJAK/DAMIŠ   finale glavni tur. Pistotnik/Sunarič 91
       
LEBEN/ZULE JERMAN/PLANINŠEK Jerman/Planinšek 79
KONJAR/KOVAČEVIČ GRADIŠAR/MISAJLOVSKI Konjar/Kovačevič 91
HURWITS/VIDMAR NOČ/SVETINA Noč/Svetina 29
FRECE/PERGAR MAČEK/KADIVNIK Maček/Kadivnik 39
JARC/SVOLJŠAK JERMAN/PLANINŠEK Jerman/Planinšek 79
KOMAR/KUKOVICA KONJAR/KOVAČEVIČ Konjar/Kovačevič 69
LEBEN/ZULE JARC/SVOLJŠAK Jarc/Svoljšak 29
GRADIŠAR/MISAJLOVSKI4 KOMAR KUKOVICA Komar/Kukovica 39
SVOLJŠAK/ŠTIFTAR KOBAL/URBANC Svoljšak/Štiftar 92
KAVČIČ/LOPATIČ STEINMAN/ŽUPANČIČ Kavčič/Lopatič 90
NOĆ/SVETINA  MAČEK/KADIVNIK  Maček/Kadivnik 39
KAVČIČ/LOPATIČ SVOLJŠAK/ŠTIFTAR Kavčič/Lopatič 93
MAČEK/KADIVNIK JERMAN/PLANINŠEK Maček/Kadivnik  91
KONJAR/KOVAČEVIČ KAVČIČ/LOPATIČ Kavčič/Lopatič 59
HURWITS/VIDMAR FRECE/PERGAR Frece/Pergar 69
STENMAN/žUPANČIČ KOBAL/URBANC Kobal/Urbanc 49
KOMAR/KUKOVICA KOBAL/URBANC Komar/Kukovica 71 pred.
FRECE/PERGAR JARC/SVOLJŠAK Jarc/Svoljšak 39
JARC/SVOLJŠAK KOMAR/KUKOVICA Jarc/Svoljšak 95
MAČEK/KADIVNIK KAVĆIĆ/LOPATIČ      finale Maček/Kadivnik 26 75 11/9
       
       
       

Ljubljana, 21.11.2014 – Objavljamo žrebne tabele in sobotni razpored tekem TUKAJ.

Ljubljana, 20.11.2014 – Ogljete si seznam prijav na dan 19.11.2014 TUKAJ. Prvenstvo bomo skoraj sigurno končali šele v nedeljo, ker imamo na razpolago omejeno število igrišč. Žreb bo narejen danes ob cca 20.00.

Ljubljana, 11.11.2014 – V teniški dvorani v Domžalah bo 22. in 23.11.2014 potekalo zimsko državno prvenstvo za dvojice. Razpis prvenstva najdete TUKAJ, prijavnico pa TUKAJ.

Kot vam je verjetno znano, na državnem prvenstvu igralci dobijo najvišje možno število točk in sicer 720 za zmago, 540 za drugo mesto, itd. (točke so za faktor 1,5 večje kot so na tekmovanjih prvega ranga). Edini naslov državnega prvaka doslej (s tekmovanjem v dvojicah smo pričeli šele letos) sta osvojila Anže Gartner in Miha Pohar, ki sta v finalu poletnega državnega prvenstva s 63 in 76 premagala Josipa Kovačeviča in Marka Lopatiča. Bodo ti igralci krojili vrh tudi na letošnjem zimskem državnem prvenstvu?

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.