Kranj, 27.10.2012 – Torek 30.10.2012 je rok za prijavo na prvo dvoransko odprto prvenstvo v zgodovini Tecnifibre slovenskega rekreativnega tenis toura. Teniški klub Triglav Kranj bo od 3. do 5.11.2012 na treh igriščih v dvorani in dveh igriščih v balonu gostil najboljše slovenske rekreativce. V tem trenutku je prijavljenih dvaintrideset igralcev, med njimi so tudi odlični igralci prve deseterice lestvice DITS Jože Gorenc iz Kranja, Mitja Udovič iz Novega mesta in Jernej Ajd iz Bistrice ob Dravi, pa Miha Ogrič iz Ljubljane, Miha Bitežnik iz Kranja ter Blaž Janhar iz Kamnika, med dekleti sta od najboljših prijavljeni Eva Klampfer in Damjana Damiš. Seznam prijav na dan 27.10.2012 si oglej TUKAJ. Prijavnico najdeš TUKAJ. Preberi spodnji tekst, v njem so napisani vsi pogoji igranja, ki so nekoliko specifični! Preberi, da ne bo potem slabe volje in komentarjev “nisem vedel”!

Kranj, 19.10.2012 – Z velikim veseljem vas obveščamo, da bomo v začetku meseca novembra pričeli z zimskim (dvoranskim) delom slovenskega rekreativnega tenis toura. Ker smo k sodelovanju uspeli pridobiti podjetje R&S line (Loparji.si) iz Trbovelj, ki je uradni zastopnik in distributer blagovne znamke Tecnifibre (žoge, loparji, torbe, tekstil, itd), se bo naš tour vsaj eno leto dni imenoval »Tecnifibre slovenski rekreativni tenis tour«.
Prvo odprto prvenstvo za rekreativce in rekreativke bo od 3. do 5.11.2012 v Kranju. Teniški klub Triglav razpolaga s petimi igrišči – tri igrišča so s trdo podlago (podobno kot trda zunanja igrišča v Portorožu), ki se nahajajo v teniški dvorani, dve igrišči pa sta pod balonom in imata peščeno podlago. Turnir pravih rekreativcev bomo izvedli v dvorani (ker je pravih rekreativcev največ, jih moramo seveda držati na igriščih s trdo podlago, ki jih je več; mešanje »malo na trdi, malo na peščeni podlagi« seveda ni možno), turnir bivših tekmovalcev in ženski turnir pa na peščenih igriščih v balonu.
Prvič bomo poskusili izvesti ločena turnirja za igralce-prave rekreativce, ki so med »top 150«, in za igralce, ki so slabši od 150 (oziroma prva polovica prijavljenih igra v enem turnirju, druga polovica pa v drugem turnirju). Na ta način bodo tekme bolj izenačene, možnost, da dosežejo odmeven rezultat in pokal, pa bodo imeli tudi slabši igralci. Največja novost v turnirju bivših tekmovalcev je ta, da smo zmanjšali dolžino tekmovalne neaktivnosti z 8 na 4 leta. Na turnirju bivših tekmovalcev v Kranju lahko torej nastopijo vsi tisti, ki niso bili registrirani kot tekmovalci po letu 2008.
Zimska posebnost na tekmovanjih Tecnifibre slovenskega rekreativnega tenis toura je štetje. Vsak dvoboj glavnega turnirja se igra na dva dobljena niza do 4, s tie-brakom pri 4-oba. Morebitni tretji niz se igra kot tie-braek do 10 dobljenih točk, jasno na dve točki razlike. Vsak dvoboj se igra po pravilu NO-AD (brez prednosti). Pri rezultatu enaka (deuce) se odigra samo še ena točka in kdor jo dobi, dobi to igro. Branilec določi stran (lahko izbere forhand ali deuce stran, lahko pa izbere bekend ali prednost stran), v katero mora servirati server. Vse te spremembe so seveda potrebne, da sploh lahko v treh dneh zaključimo turnir. Vsak igralec lahko igra tri tekme na dan! Začetek igranja je ob 8.00 uri zjutraj, sodnik se bo pri pripravi razporeda maksimalno potrudil, da bodo na začetku igrali igralci, ki so doma bolj ali manj blizu prizorišča igranja!
Ker so stroški organizacije turnirja pozimi bistveno višji, je prijavnina na tekmovanje nekoliko višja, za člane DITS (društvo igralcev tenisa Slovenije) pa je nižja kot za nečlane in znaša 30 eur (za nečlane je prijavnina torej 35 eur), v kar je v primeru tekmovanja v Kranju vključena tudi hrana (pizza) in ena pijača. Kako se včlaniti v DITS, si poglej TUKAJ. Nižji je tudi nagradni sklad, ki bo zaradi finančnih zakonov Republike Slovenije odslej izplačljiv v obliki vrednostnih bonov, ki jih boste lahko »unovčili« za nakup teniških artiklov pri podjetju R&S line (www.loparji.si). Na vsakem zimskem turnirju bomo razdelili za najmanj 200 eur vrednostnih bonov.
Toliko za začetek – za vsa vprašanja smo vam na voljo na 041844086 (Matjaž) ali na tenis.rekreacija@t-2.net

PRIJAVNICO NA ODRTO PRVENSTVO KRANJA NAJDEŠ TUKAJ.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.