Kranj, 2.11.2013 – Slovenski rekreativni tour začenja svojo drugo zimsko tekmovalno sezono, koledar vseh zimskih tekmovanj za sezono 2014 si lahko ogledaš TUKAJ. Še sedem dni je do začetka prvega odprtega prvenstva za rekreativce in rekreativke, ki bo štelo za leto 2014, razpis in prijavnico lahko najdeš TUKAJ. Prvenstvo se bo odvijalo na pokritih igriščih v Kranju, in sicer v soboto 9. in nedeljo 10.11.2013 v organizaciji teniškega kluba Triglav Kranj. Organizator razpolaga s petimi pokritimi igrišči, trije so v dvorani, gre za igrišča s trdo podlago, dve igrišči s peščeno podlago pa sta pod balonom.

Letošnjo zimo se bodo tekmovanja oziroma dvoboji igrali po nekoliko spremenjeni “formuli”, naj naštejemo samo nekaj najpomembnejših sprememb: na tekmovanjih lahko igrajo tudi bivši tekmovalci (a ne kar vsi, več o omejitvah za tekmovalce v samostojnem članku); vsi dvoboji do vključno četrtfinala se igrajo do 9 dobljenih iger, s tie-breakom pri 8/8 (lani smo igrali na dva dobljena niza do 4, igralci pa ste na “referendumu” izglasovali nov način igranja oz. štetja); sestava turnirja se zaradi dejstva, da bivših tekmovalcev ni na lestvici rekreativcev, spremeni do te mere, da se v tekmovanje sprejme 20 igralcev po jakostni lestvici za rekreativce,  8 igralcev s statusom bivših tekmovalcev, organizator pa ima še vedno možnost podeliti štiri vabila (wild cards); nosilce za turnir določi tekmovalna komisija DITS, pri tem pa lestvica za rekreativce ni edini kriterij (nosilec je lahko tudi bivši tekmovalec, ki ga na lestvici sploh ni); obe državni prvenstvi (poletno in zimsko) in masters se bodo točkovali s faktorjem 1,5 (poraženec prvega kola bo po novem dobil 45 točk in ne več 30, poraženec drugega kroga 90 točk in ne več 60, državni prvak oziroma zmagovalec mastersa pa bo po novem dobil 720 točk in ne več 480 točk).

Rok za pravočasno prijavo na odprto prvenstvo Kranja je torek 5.11.2013 do 24. ure. Uradna žoga slovenskega rekreativnega tenis toura do konca aprila 2014 ostaja Tecnifibre Club žoga. Na fotografijah so lanski dobitniki pokalov in nagrad.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.