Velenje, 26.8.2012 – Sobota na igriščih Šaleškega teniškega kluba Velenje  je bila vroča, dolga in napeta. Pa pojdimo lepo po vrsti….V tekmovanju pravih rekreativcev sta se od tekmovanja v osmini finala poslovila drugi nosilec Mitja Udovič (Novo mesto) in tretji nosilec Denis Uranič (Zagorje). Prvega je brez večjih težav s 6/2, 6/3 premagal Sašo Palma iz Kamnika, drugega pa z enakim rezultatom eden od novincev na Touru Mitja Goršek iz Črnomlja. V četrtfinalu bomo v nedeljo ob 9.00 uri lahko gledali še dva igralca, ki prvič sodelujeta na kakšnem od tekmovanj slovenskega rekreativnega tenis toura. Dejan Cokan iz Braslovč, 25-letni član tenis kluba GIB Parižlje, se bo v četrtfinalu pomeril s prvim nosilcem Alešem Mačkom, 30-letni Andrej Šalamun iz Lenarta pa si bo mesto v polfinalu skušal zagotoviti v dvoboju proti Palmi. V dvoboju osmine finala sta se tudi pomerila Mark Semenič (Ljubljana) in Alojz Ašič (Izlake), s 7/6 in 6/3 pa je v četrtfinale, kjer ga čaka Jože Gorenc iz Kranja, finalist odprtega prvenstva v Kamniku, napredoval Ašič. Igralca sta pred nekaj dnevi igrala dvoboj za trening, dobil ga je Semenič z 9/1…ja, prava tekma je povsem nekaj drugega!  Še vedno zelo zanesljivo deluje “zlata desnica” Sebastijana Sajovica (Visoko pri Kranju), ki tudi v osmini finala proti Saši Brajlihu, zadnjemu predstavniku Velenja, ni imel večjih težav in je slavil s 6/1, 6/3. V četrtfinalu bo Sebastijan pred kar visoko oviro – pomeril se bo z Mitjo Gorškom, ki je v treh dvobojih pokazal izredno zanesljivo na drugi strani pa zelo napadalno igro. Zanimiv dvoboj! Za konec poročanja o dogodkih na turnirju pravih rekreativcev še nekaj besed o dvoboju med Dejanom Murko Hajtnikom iz Slovenj Gradca  in Jožetom Gorencem iz Kranja – oba sta že okusila adrenalin polfinalnega nastopa na velikem tekmovanju, Murko je bil polfinalist državnega, Gorenc pa odprtega prvenstva v Kamniku, spadata torej med “velike fante” našega Toura. Tokrat je bil s 6/1, 6/4 boljši Gorenjec, ki tudi v Velenju cilja na finale, saj se nahaja v spodnji polovici žrebne liste, ki naj bi bila po ocenah strokovnjakov slabša od zgornje polovice (pa ne samo zaradi prvega nosilca Mačka).

V turnirju bivših tekmovalcev, kjer je po odpovedi Saše Kača iz Petrovč zaigralo devet igralcev, so se v polfinale uvrstili Ivo Beliš (Slovenj Gradec), Miran Stefanovič (Ravne), Tomaž Camloh (Velenje)  in zmagovalec Kamnika Robert Lazič (Polskava). Pred najtežjo nalogo je bil pravzaprav Camloh, saj je edini od vseh omenjenih odigral dve tekmi. V prvi je s 6/4 in 6/0 premagal Nenada Stankoviča iz Ljubljane,  v četrtfinalu pa je kljub utrujenosti premagal še tretjega nosilca Miho Senčarja s 6/1 in 6/4. V svojem prvem nastopu v Velenju se je poslovil prvi nosilec Uroš Ključar (na mali fotografiji desno) iz Celja, s 6/4, 6/2 ga je premagal Beliš, četrti nosilec Miran Stefanovič pa je rutinirano opravil svojo nalogo,  s 6/4, 6/3  je med gledalce poslal domačina Vojka Meha (mala fotografija levo). Drugi nosilec Robert Lazič je v dvoboju Nejcem Povšetom iz Ljubljane dokazal, da dobra forma iz Kamnika še traja, saj je zmagal z visokih 6/0, 6/1.

V ženskem delu turnirja se bosta v finalu pomerili prva nosilka Lea Sunarič (Žalec) in druga nosilka Karmen Kristan (Vače pri Litiji). Na poti do finala je Sunaričeva v četrtfinalu s 6/1, 6/1 premagala  simpatično novinko v našem Touru Karmen Orter Divjak iz Griž, ki je pokazala, da zna igrati odličen tenis in bi ob drugačnem žrebu morda lahko dosegla bistveno boljši rezultat, v polfinalu pa s 6/1, 6/2 še Olgo Vrhovec (Vače). Karmen Kristan  je bila v četrfinalu s 6/0, 6/1 boljša od Polone Ugrin iz Kopra, v polfinalu pa je s 6/2, 6/2 premagala finalistko odprtega prvenstva v Kamniku Damjano Damiš (Laško). Sunaričeva in Kristanova sta se enkrat že pomerili, zaigrali sta v finalu državnega prvenstva, zmagala pa je Sunaričeva in to kar s 6/1, 6/0. Kako bo tokrat? Prvič je na tekmovanjih slovenskega rekreativnega toura zaigrala tudi Ilonka Vučko (Ljubljana), ki je po začetni nervozi in zaostanku z 0/3 v nadaljevanju dvoboja proti Zorislavi Ašič Kovač (Izlake) zaigrala bolje in na koncu celo zmagala s 7/5, 6/3.

Vse rezultate po soboti in razporede za nedeljo si lahko ogledate TUKAJ.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.