Ptuj, 15.4.2014 – V teniškem klubu Terme Ptuj svoje člane in vso zainteresirano javnost  obveščamo, da bomo  na naših igriščih z mesecem majem letošnjega leta pričeli z igranjem v tako imenovani “poletni štajerski teniški ligi”. Ligaško tekmovanje je namenjeno vsem polnoletnim igralcem (in seveda tudi igralkam) tenisa, ki se želijo meriti z drugimi igralci,  in sicer z igranjem po sistemu “vsak z vsakim” (Round Robin). Osnovni kriterij pri razvrščanju igralcev v enega od ligaških nivojev (torej v eno  od lig)  je kvaliteta igralcev. Najboljši prijavljeni igralci bodo uvrščeni v višjo ligo, slabši igralci v nižjo ligo, pri določanju kvalitete igralcev pa bomo uporabili vse razpoložljive “zunanje podatke” (arhiv TZS,klubski arhivi, itd.). K igranju v ligi želimo pritegniti čim širši krog igralcev tenisa, tako s Ptuja kot tudi iz drugih mest štajerske regije.

Vse ligaške tekme se bodo igrale na teniških igriščih TK Terme Ptuj in sicer za vikende preko celega dne in med tednom do 17.00 ure. Za vsako ligaško tekmo bosta igralca imela na voljo dve uri, kar naj bi bilo v veliki večini primerov dovolj časa za dokončanje tekme – morebitni tretji niz se namreč igra kot “tie-break” do deset dobljenih točk. Za organizacijo in izvedbo  lige je odgovoren vodja lige, ki pred začetkom lige naredi žreb in razpored tekem za celo leto naprej, igralci pa se o točnem dnevu in uri igranja posameznih tekem dogovarjajo sami in seveda o tem obveščajo vodjo lige. Na koncu štajerske lige se najboljšim trem igralcem iz vsake lige podelijo pokali in nagrade, ki jih bodo prispevali sponzorji lige. Poletna štajerska liga bo štela za jakostno lestvico slovenskega rekreativnega tenis toura – gre za serijo tekmovanj za rekreativce, ki jih organizira DITS-društvo igralcev tenisa Slovenije.

V želji, da bi v regiji čim bolj popularizirali igranje tenisa, bomo po zaključku poletne lige organizirali tudi zimsko štajersko ligo, ki bo potekala ob vikendih v teniškem balonu TK Terme Ptuj. O podrobnostih zimske lige vas bomo obvestili po zaključku poletne lige.

Za podrobnejše informacije o novoustanovljeni štajerski teniški ligi si preberite “Pravilnik poletne štajerske teniške lige”, ki se nahaja TUKAJ, vsa vprašanja pa nam lahko posredujete na e-poštni naslov stajerska_tenis_liga@t-2.si ali na telefonsko številko 041844086 (Matjaž Pogačar). Prijavnico v štajersko teniško ligo  lahko najdete TUKAJ.

 

 

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.