Ljubljana, 28.4.2013  – Jutri bo objavljen tekmovalni bilten slovenske ekipne rekreativne teniške lige. V njem boste lahko prebrali ligaška pravila za leto 2013, sestavo posameznih ekip, razpored tekem, itd. Po objavi biltena se bodo kapetani ekip že lahko dogovorili za prve tekme, o čemer bomo širšo javnost obveščali preko naše spletne strani. Kot rečeno, v boju za prvi naslov ligaškega prvaka se bo pomerilo 7 ženskih in 4 moške ekipe. Ženske bodo igrale po enokrožnem sistemu, moški pa zaradi majhnega števila prijav po dvokrožnem sistemu. Vsaka ekipa bo trikrat igrala doma in trikrat gostovala, tekmovanje pa se bo konačalo konec junija.

Ljubljana, 16.4.2013 Prva izvedba slovenske ekipne rekreativne lige bo imela štiri moške in sedem ženskih ekip. V moški konkurenci so prijavljene ekipe Olimpije, the Winners, Laško in Kamnik, v ženski pa AS Litija, Triglav Kranj, Kamnik, Polzela, Maribor, Novo mesto in Frikice iz Ljubljane. Vse ekipe še nimajo uradnih imen, ker intenzivno iščejo sponzorje, prav tako še nimajo dokončno izoblikovane sestave – vse do ponedeljka lahko kapetani  poljubno spreminjajo svoje ekipe. Naslednji teden bo izšel ligaški bilten, v katerem bodo napisane vse podrobnosti o ekipah (ime in priimek igralcev, ime in priimek kapetana, telefonska številka in e-poštni naslov kapetana, kraj igranja domačih tekem, itd.), prav tako pa bomo s kapetani preko e-poštnih sej opravili razgovore o najboljšem načinu igranja…pri moških bo to verjetno dvokrožni sistem, dvakrat vsak z vsakim, enkrat doma in enkrat v gosteh, skupaj 6 tekem, pri dekletih pa bo to verjetno enokrožni sistem, enkrat vsak z vsakim, tri od šestih tekem so odigrane doma doma, tri pa v gosteh.

Ljubljana, 7.4.2013 – Imamo jo! Prvo prijavljeno ekipo za slovensko ekipno rekreativno teniško ligo namreč (SERTL je skrajšano ime lige)! Včeraj so uradno prijavo v žensko ligo poslale igralke AS Litije, ki bodo v ligi nastopile v sestavi Karmen Kristan, Zorislava Ašič Kovač, Olga Vrhovec, Andreja Bizjak in Brigita Zebič. Spoštovanja vredna ekipa, saj so v njej druga, tretja, šesta in trinajsta igralka z lestvice slovenskega rekreativnega tenis toura. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da imajo ženske ekipe skorajda že sestavljene v Ljubljani, Kranju, Žalcu, Mariboru, Kamniku, Novem mestu  in Kopru, tako da bo prva sezona kar zanimiva. V moški konkurenci bo zaradi večjega števila igralcev konkurenca še hujša, a vodje ekip še vedno taktizirajo in upajo, da bodo v zadnjem trenutku lahko “rekrutirali” še kakšno prominentno ime. Ne pozabite – ženska liga se igra po sistemu 3 + 1 (tri tekme posamezno in ena tekma dvojic), moška pa po sistemu 4 + 2 (štiri tekme posamezno in dve tekmi dvojic. Vsaka ekipa ima lahko prijavljeno tudi poljubno število bivših tekmovalcev, a v vsaki ligaški tekmi lahko igra samo eden od njih (no, v bistvu lahko igrata dva, eden v “singu”, eden pa v “dublu”) in to na prvi deski. Rok za prijavo ekip je ponedeljek 15.4.2013, prijavnina je 50 eur, vsak igralec mora biti registriran pri DITS (letna registracija oz. članarona je 10 eur in velja od 1.11.2012 do 31.10.2013). Seveda mora vsaka ekipa imeti domača igrišče, zadostujeta že dve igrišči, lahko pa na vseh tekmah gostujete, a najbolje je igrati seveda doma. Preberi več TUKAJ. Na fotografiji sta Eva Klamper in Patra Rant, ki bosta, če bosta zaigrali, prav gotovo udarni igralki svojih ekip – Eva ljubljanske, Petra pa kranjske.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.