08/02/2023

TENIS_REKREACIJA

Spletna stran tenis rekreacija

SERTL 2014

Kamnik, 6.6.2014 – Letošnji ekipni ligaški prvak je ekipa Tahude iz Velenja, ki so v konkurenci štirih ekip (KRTL&Triglav team iz Kranja, Lobice iz Škofje Loke, Kamniške mušketirke iz Kamnika ter Tahude iz Velenja) zmagale po rednem delu, dobile pa so tudi odločilno play-off tekmo proti Kamniškim mušketirkam z rezultatom 3/1. Tretje mesto so osvojile Lobice. Oglejte si rezultate, lestvico in zapisnike vseh ligaških tekem TUKAJ.

Kamnik, 1.5.2014 – Oglejte si bilten slovenske ekipne rekreativne teniške lige 2014 TUKAJ. Letos se je v moško ligo prijavila samo ena ekipa (Vevče), zato moškega ligaškega tekmovanja ne bo, v žensko ligo pa so se prijavile štiri ekipe (lani sedem), in sicer Kamnik, Kranj, Škofja Loka in Velenje. O naslovu državnega ekipnega ligaškega prvaka bo odločala tekma med prvo in drugo uvrščeno ekipo rednega dela.

Vse potrebne obrazce za izvedbo posamične ligaške tekme in obrazec za prijavo ekipe lahko najdete TUKAJ.

O razlogih za majhno število ekip lahko le ugibamo, iz pogovorov in komentarjev pa lahko sklepamo, da je največja težava v  kapetanih – le malo jih je, ki želijo prevzeti to odgovorno in zamudno delo  pri usklajevanju terminov ligaških tekem, pa iskanju igralcev svoje ekipe, ki na nek dan sploh lahko igrajo, itd. Prisoten je tudi “tekmovalni moment” (saj imamo dovolj igralcev, ampak nismo konkurenčni za prvo mesto, zato ne bomo igrali), pa težave “z dolgimi potovanji” in še kaj bi se našlo. Zanimiva je tudi tale resnica: 90% igralcev v regionalnih ligah pravi, da želi igrati v višji ligi zato, da bodo imeli dobre tekme….raje izgubljajo, samo da igrajo z dobrimi nasprotniki! Ta “filozofija” pa se kar naenkrat “izgubi” v slovenski ekipni ligi, saj večina igralcev, ki se ne odločajo za igranje v ekipni ligi, pravi, da nima smisla igrati z bivšimi tekmovalci, vodilnimi na lestvici SERTL in drugimi dobrimi igralci….Tako ali drugače – dejstvo je, da se zadeva “ni prijela” in da bo potrebno najti kakšno drugo formulo ekipnega tekmovanja!

 

Kamnik, 22.3.2014 – V maju 2014 se bo pričela še druga sezona slovenske ekipne rekreativne teniške lige (SERTL), tako v moški kot tudi  v ženski konkurenci, naslov prvaka pa bosta branili ekipi The Winners iz Ljubljane ter Frikice prav tako iz Ljubljane. Ekipe so lahko sestavljene iz naših in vaših, levih in desnih, rdečih, belih  in črnih….ekipo lahko prijavi teniški klub, lahko pa  kar štirje igralci, ki enkrat tedensko igrajo v Vevčah, pa bi se vsi naveličani eden drugega radi pomerili še s kom.  Rezultati oziroma zmage v dvobojih posamezno in tudi v dvobojih dvojic bodo sicer števili za jakostno lestvico slovenskega rekreativnega tenis toura, a ekipni nastopi imajo seveda poleg tekmovalnega seveda tudi družabni pomen (zato ne vidimo pravega smisla v tem, da bi bila ekipa zbrana z vseh koncev Slovenije; veliko raje bi videli, da ekipa že z imenom predstavlja nek klub ali mesto) – nastopati za ekipo je vedno nekaj posebnega in nemalokrat igralci pri tem igrajo veliko bolje kot sicer.

Rok za prijavo v ekipno ligaško tekmovanje je ponedeljek 21.4.2013, v torek 22.4.2013 naj bi bil narejen žreb in razpored, prvo kolo pa naj bi se začelo takoj po prvomajskih počitnicah. Opozarjamo, da morajo biti vse prijavljeni igralci registrirani pri DITS-u (letna registracija je 10 eur). Vse informacije oziroma podrobnosti o ligaškem tekmovanju  lahko dobite na telefonu 041844086 (Matjaž)

Prijavnina za ligaško tekmovanje za leto 2014 je 50,00 eur, plačate pa jo lahko na isti naslov, kot plačate članarino oziroma registracijo: DITS-društvo igralcev tenisa Slovenije, ulica Ljudevita Stiasnyja 12, 1241 Kamnik. TRR  številka SI56 0312 6100 0870 531, odprt pri  SKB banki. Namen plačila: prijavnina ekipna liga 2014.

Tenis rekreacija rula!

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja