Članek o zimski teniški ligi v Celju v lokalnem časopisu Novi tednik najdete TUKAJ. Trenutno lestvico najdete TUKAJ.

Celje, 10.12.2012 – Rezultati 3. kola zimske Lige CELJE, 08.12.2012: VLAOVIĆ Sredoje/BEVC Peter  9:8(5); ČERENJAK Boštjan/RAKITA Alen  8:9(6); PETROVIĆ Ilija/LUPŠE Kristjan  7:6*; KOS Iztok/PANTOVIĆ Dejan  9:4; (*tekma se odigra v dodatnem terminu) Kot smo napovedali že v napovedniku je bilo 3. kolo ZLC prava poslastica. Sredoje Vlaović je končno našel svoj “mir” in po podaljšani igri uspel premagati Petra Bevca, ki je kljub zasneženi cesti uspel priti na tekmo pravočasno. Po več kot uri dvoboja sta si segla v roke, ki so bile polne adrenalina in zakrčenih živcev, zato sta kar nekaj časa sedela v klubskem bifeju, da je čudežna tekočina, ki je tekla po grlu, naredila svoje in so krči popustili. Medtem ko se je na enki odvijala “balinada”, je bilo na dvojki polno praznih tulcev od nabojev, ki sta si jih izmenično izstreljevala Boštjan Čerenjak in Alen Rakita. Zmago je imel dobesedno v žepu Čero, ko je pri vodstvu 8:6 in rezultatu 40:40 (pre)dolgo skrajšal vole na mreži. Alen je skrajšano žogo pospremil z vprašanjem:” Kam ti jo dam?” in z neobranljivo paralelo dobil 15 igro. Trenutek, ko so se lomile kosti…Kljub zapravljeni žogi za zmago se je Čero ponovno uspel zbrati in je v podaljšani igri vodil 6:3. Alen alias David Coperfield pa je ponovno uspel z neverjetno serijo dobljenih točk. Morda skrivaj obiskuje tečaj NLP-ja (nevrolingvističnega programiranja), saj je Čerota dobesedno hipnotiziral. Zaključna žoga za Čerota je bila tako blizu, a zmaga vendar tako daleč. Alen je podaljšano igro dobil z 8:6. Vsekakor tekma 3. kolo. Na enki je “mehkoba zimske kepe” še vedno izmenjave tavala, ko sta na dvojko malo čez uro prišla Iztok Kos in Dejan Pantović. Iztok je po prostem 2. kolu ZLC odigral nekaj eksebicijskih dvobojev in prišel na igrišče poln adrenalina in spoštovanja, saj je dobro vedel, da Dejan ne bo zgolj “trening”. Dejan je napadal za svojo prvo zmago, ki se mu je v prejšnem kolu za malo izmuznila. Po uvodnih “bedarijah” in seveda “nikakor omembe vrednem servisu” je Iztok z veliko pomočjo Dejana (njegove žoge nikakor niso hotele v igrišče) na koncu slavil 9:4 in si tako priboril prvo zmagov ZLC. Vsekakor je tu treba omeniti športen odnos in “fair play” med igralcema.  Na enki sta med tem začela svojo tekmo tudi Ilija Petrović – Popov in Kristjan Lupše. Kristjan si je za svojo prvo tekmo v ZLC zadal, da vzame skalp Popovu, ki je po poškodbi moral poseči po protibolečinski tableti. Tu mu je na pomoč prišel Iztok, bolj znan kot Ariel, in mu z mešanico “dovoljenih” substanc omogočil tekmo brez bolečin. Edini, ki bi mu jo lahko zadal, je bil “svak” Kristjan. A vendar…čas je naredil svoje in tekma se je zaradi zasedenosti igrišča moral končati predčasno. Pri rezultat 7:6 sta “žlahtnika” morala pospraviti igrišče. V dodatnem terminu pa bo Kristjan z začetnim udarcem začel nedokončano.

Celje, 3.12.2012– Rezultati 2. kola zimske lige Celje (ZLC), sobota 01.12.2012. Vlaović Sredoje/Rakita Alen 0:9; Petrović Ilija/Sešlar Simon 9:8(8); Čerenjak Boštjan/Bevc Peter 8:9(4); Uranker Jure/Pantović Dejan 9:7. Na igrišču št. 1 sta ob 15:00 uri loparje prekrižala Alen Rakita in Sredo Vlaović. Sredo je v klub prišel dobre pol ure prej, kar mu je prišlo zelo prav, saj je doma pozabil svoj par športnih copat in še dobro, da mu je ključe svojega Volva posodil Boštjan Čerenjak, ki se je ob isti uri pomeril z “tatamimanom” Petrom Bevcem iz Vojnika. Sreda je nujni opravek zmotil ravno toliko, da je še pod vplivom Volva moral na igrišče. Tam ga je čakal ogreti Alen, ki tudi danes ni pustil presenečenja. Z res odlično igro ni oddal niti gema. Se pa je zato na igrišču št. 2 odvijal pravi meč. Boštjan je s svojim natančnim forhendom in vedno zanesljivim bekendom “tolkel” po Petru, ki pa je vse napade odbijal z “borbenimi” obrambnimi udarci. Morda bi se tekma razpletla drugače, če ga Boštjan, vsi ga poznamo pod Čero, ne bi “sral” z voleji na mreži. Ja vole, ni Volvo:)… Peter si je z odlično igro v tie-breaku priboril prvo zmago in položil” sprejemce” za ZLC. Kot se je govorilo po mestu, se je ob 16.00 uri  pričakovalo nekaj več. Ilija Petrovič alias Popov je po bolečem tednu (nekdo ga je “spekel” po rebrih) uspel pripraviti svoje “telesce” na Simona Sešlerja, za katerega vsi dobro vemo, koliko kondicije premore. Po (do sedaj) najdaljšem boju ZLC je v tie-brekau uspel Popov obvladati natančne Simonove lobe in tako slavil 9:8. Rezultat podaljšane igre je bil kar 10:8. Zanimivo, ni kaj! Medtem ko sta na “enki” še vedno izmenjevala udarce Simon in Ilija (najdaljša točka je imela kar 56 izmenjav), sta malo pred uro končala svoj dvoboj Jure Ročica Uranker in Dejan Novi Nole Pantović. Po zelo napadalnem začetku, ko je Dejan povedel že 3:0, se je Jure uspel pobrati in kljub temu, da ga je že Dejan držal v kotu in bi moral samo še “zapreti vrata” je z nekaj natančnimi udarci speljal preobrat in zmagal 9:7. Ročica je lažje zadihal šele, ko sta si podala roke in 10 min sedela na klopci. Dejana pa jezi prav to, ker ve, kako blizu Juretovega skalpa je že bil. Stanje na lestvici je tako v spodnji polovici dodobra premešano, medtem ko je na vrhu prava “gužva”.

Celje, 29.11.2012 – Napovednik tekem drugega kroga: v svojem prvem dvoboju se bo v 2.kolu zimske lige Celje (ZLC) Sredo Vlaović pomeril z Alenom Rakito. Kljub poletni zmagi Alena (6:2, 6:4) vsi dobro vemo, kako je na zadnjem (drugem po vrsti) mednarodnem turnirju v Celju igral Sredo. Takrat je bil premočan za Boštjana Čerenjaka, ki bo v sobotni tekmi na “peščenem tatamiju” lovil svojo prvo zmago v ZLC proti novincu lige Petru Bevcu. Peter se zaenkrat še privaja na novo okolje in vsi dobro vemo, kako je z judoisti Petrovega kova. Ko stroj zamelje, se zlepa ne ustavi…Kot se tudi ne misli zaustaviti igra pri Iliji Petroviću, celjski publiki bolj znanemu “Popovu” in vedno hitrimu in prefinjenemu nogometnemu mojstru Simonu Sešlarju. Boj za drugo zmago v  oz. prvi poraz v ZLC bo prava poslastica 2. kola. Veliko pozornosti med publiko pa povzroča tudi zadnji par 2. kola ZLC, in sicer “izkušena ročica” proti “vihravi mladosti”. Jure Uranker bo svoj “reket” prekrižal proti celjskemu top fenu NĐ, ki bi okroglo usnje zamenjal za “rumeno blago”, Dejanu Pantoviću. Po veliki zmagi Jureta v 1. kolu ZLC nad Iztokom Kosom bo “ročica” s svojo mehkobo in natančnostjo skušal ugnati kondicijsko veliko bolje pripravljenega in hitrejšega Dejana. V 2. kolu ZLC bo svoje rane celil Iztok Kos, ki je prav tako kot Kristjan Lupše prost tekem. Kristjan še lovi formo, Iztok pa bo menda odigral nekaj ekshibicijskih dvobojev, da si povrne načeto samozavest. Le kdo bo igralec 2. kola?

Celje, 27.11.2012 – V Celju se je letos poleti na področju rekreacije začelo “dogajati” bolj organizirano, za kar gre zasluga prizadevnemu Iztoku Kosu, ki je uspel rekreativno ligo organizirati tudi pozimi. V njej igra sicer samo deset igralcev, a ne pozabite, da se je tudi ljubljanska zimske liga začela z dvanajstimi igralci, sedaj pa jih je več kot 130.  Prva moža prvega kola sta vsekakor Jure Uranker in Ilija Petrović. Jure, bolj znan kot “ročica”, je v nekaj manj kot uri dvoboja vzel “skalp” letošnjemu  zmagovalcu  poletne lige Iztoku Kosu, ki je s poraznim začetnim udarcem klonil z 9:7. Bivši košarkaš in velik ljubitelj bazenske vode ter malega olimpijskega bazena Ilija Petrović, je rokavico vrgel Boštjanu Čerenjaku in ga  z “atomskim” tenisom premagal z 9:3 –  Iliji se očitno poznajo kilometri “čofotanja” v bazenu. Pomembno pa je omeniti tudi njegov nov lopar (Wilson Pro Open), ki je v kombinaciji z novo torbo (Ilija jo še skriva) njegovo novo orožje za projektile letošnje zime. Druga dva dvoboja 1. kola pa nista dopustila  presenečenj in sta stvari postavila v svoje “bokse”. Zmagovalcu poletnega mastersa Simonu Sešlarju ni bilo težko ugnati največjega “fena”Novaka Đokovića celjskega nogometaša Dejana Pantovića. Simon je slavil 9:3 in pokazal kdo je “majster” mastersa celjske lige .Z največjo negotovostjo pa se je pričakoval dvoboj drugo postavljenega igralca mastersa Alena Rakite in novinca v celjski ligi bivšega judoista Petra Bevca iz Vojnika. Pokazalo se je, teniško igrišče (zaenkrat še) ni tatami in Peter je moral priznati premoč Alenu, ki je slavil z 9:5. Brez tekme sta tako le še Kristijan Lupše in Sredo Vlaović. Sredo bo svojo igro pokazal že naslednji  teden, ko bo na sporedu 2. kolo. Kristjan bo po zamenjavi tekme prost tudi v 2. kolo in bo na svoj prvi meč moral počakati še nekaj dni. Ravno prav, da umeri svoje merilne naprave.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.