Ljubljana, 24.3.2013 – Društvo igralcev tenisa Slovenije objavlja razpis za organizacijo rekreativnih tekmovanj. Razpis si lahko preberete TUKAJ. Prijavnico na razpis najdete TUKAJ, koledar tekmovanj pa TUKAJ. Če želite organizirati kakšno od rekreativnih tekmovanj izven predvidenih datumov, nam sporočite predlog datuma, skušali ga bomo umestiti v koledar. Pri dodelitvi turnirjev bo pomembnih več stvari, v prvi vrsti bo odločala infrastruktura (število igrišč, parkirišča, dostopnost, internet, itd.), pomembno pa bo tudi, kaj “nadstandardnega” boste igralcem nudili: lepe praktične nagrade, gratis kosilo, denarne nagrade, itd.  Majhen bonus pri izbiri imajo tudi organizatorji zimskih tekmovanj.

V letošnjem letu bomo ločili skoraj vsa  tekmovanja pravih rekreativcev od tekmovanj bivših tekmovalcev. S tem bomo skušali povečati število udeležencev bivših tekmovalcev, saj bodo lahko na tekmovanjih zaigrali tudi pravi rekreativci, ki smatrajo, da so konkurenčni – “play-up” je torej možen, “play-down” (da bi bivši tekmovalci igrali na tekmovanjih pravih rekreativcev) pa ne! Spomnimo – na tekmovanjih bivših tekmovalcev letos lahko igrajo  igralci, ki pri TZS niso bili registrirani leta 2009 ali kasneje. Bivši tekmovalci, ki so bili uvrščeni na ATP/WTA/ITF/TE  lestvico, ki so bili državni reprezentanti in državni prvaki, nimajo pravice igranja ne tekmovanjih. O tem, ali lahko nek bivši tekmovalec  igra ali ne, končno odloča DITS-društvo igralcev tenisa Slovenije.

Prav tako ne pozabite, da poleti ne igramo več samo do štiri dobljene igre in tudi No-Ad (brez prednosti) metode štetja ni več! Za vsak dvoboj imata igralca na voljo tri primerne žoge, od vključno četrtfinala dalje pa tri nove žoge. Če igralec smatra, da so rabljene žoge že preslabe za igranje, lahko prosi za nove žoge, o menjavi odloča vrhovni sodnik. Novost je tudi prijavnina, ki ne vključuje več hrane (na željo igralcev) – prijavnina v poletnem času bo samo 20 eur, za hrano morate poskrbeti sami. Organizatorji bodo seveda pripravili kaj za pod zob, a to bo od maja dalje plačljivo. Tekme za tretje mesto ne bo več (tudi želja igralcev), pokali bodo podeljeni samo zmagovalcem in poražencem v finalu (velja tudi za tolažilno skupino). V tolažilno skupino se bodo praviloma lahko prijavili samo še poraženci v prvem krogu, razen v primeru, ko organizator razpolaga z res velikim številom igrišč. O tem, ali se v tolažilno skupino uvrstijo tudi poraženci drugega kroga ali ne, odloča DITS.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.