Kranj, 1.5.2013 – Obiskali smo igralke Triglava iz Kranja, ki se prizadevno pripravljajo na tekmo 1. kroga proti ekipi AS iz Litije. Oglejte si video predstavitev dela ekipe in mnenje kapetanke Mire Grm o nasprotnicah TUKAJ. Na skupni fotografiji od leve proti desni stojijo Tina Misajlovski, Mira Grm, Nada Nastran, Irena Lušina, čepita pa Justina Jocif in Katja Jekovec. Na fotografiji manjkata druga “plošča” Mirjam Lovrenčec in šesta plošča Milena Dolčič.

Kranj, 29.4.2013 – Na teniških igriščih v Kranju se jim letos še prav posebej “dogaja”…ne gre samo za običajni prvomajski teniški vrvež, ko se igralci tenisa selijo iz dvoran na prosto. Letos se bo v teniškem klubu Triglav Kranj igrala tudi kranjska rekreativna teniška liga za posameznike in ekipe, ki jo vodita Miha Bitežnik in Primož Tiringar, v njej pa je že več kot 70 posameznikov in 12 ekip. Če temu dodamo še slovensko ekipno rekreativno teniško ligo (SERTL), v kateri igrajo kranjska dekleta, pa je tudi nepoznavalcu lahko takoj jasno, da bo letos na Gorenjskem še kako zanimivo.

V nedeljo 5.5.2013 se ob 11.30 uri s prvo tekmo med domačo ekipo KRTL&Triglav Team in gostujočo ekipo AS Litija začenja prva izvedba slovenske ekipne rekreativne teniške lige. Kranjsko ekipo sestavljajo na eni strani zelo mlade igralke (Katja Jekovec, Tina Misajlovski, Mirjam Lovrenčec), po drugi strani pa starejše in bolj izkušene igralke (Mira Grm, Nada Nastran, Milena Dolčič, Irena Lušina). Katja Jekovec je kljub mladosti kot bivša tekmovalka prav gotovo “prvi lopar” domače ekipe, konec koncev je zmagovalka kranjske ženske zimske lige. Mirjam Lovrenčec in Tina Misajlovski sta odkritje letošnje sezone, saj na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura dosegata vse boljše rezultate, “padati” so začele tudi boljše igralke z lestvice rekreativk. Mira Grm sodi med najboljše slovenske veteranke, na tekmovanjih rekreativnega tenis toura pa je tudi že dokazala svojo kvaliteto, saj je ugnala kar nekaj odličnih igralk, med njimi naj omenimo Majo Kožar in Adrijano Semenič. Gostujoča ekipa iz Litije je naravnost “strašna”, sestavljajo jo igralke, ki sodijo v sam vrh slovenske rekreacije, zato so gostje pravzaprav favorit za zmago v tej tekmi. Na prvi deski bo zaigrala Karmen Kristan, druga igralka Slovenije, na drugi deski pa Zori Ašič Kovač, ki je na lestvici slovenskega rekreativnega tenis toura na tretjem mestu. Na tretji deski bo za gostje iz Litije zaigrala Olga Vrhovec, izkušena igralka z odličnim forhendom, ki je na lestvici slovenskih rekreativk na sedmem mestu, kot četrta igralka pa bo na svojo priložnost čakala Andreja Bizjak, ki je na 12. mestu lestvice DITS.

Obeta se nam torej odličen uvod v prvo leto slovenske ekipne rekreativne teniške lige. Kapetanko gostujoče ekipe Olgo Vrhovec pred tekmo skrbi nekoliko slabša forma druge igralke Zori Ašič Kovač, ki jo je kazala na zaključnem tekmovanju ljubljanske zimske lige, a Zori je izkušena rekreativka, ki bo do nedelje prav gotovo našla svojo formo, s katero je sicer zelo zanesljivo zmagala v rednem delu ljubljanske lige in s katero je preko cele sezone dosegala odlične rezultate na toru. Domača kapetanka Mira Grm nima skrbi, mirno čaka na začetek tekme, saj domača ekipa, kot rečeno, nima kaj izgubiti….lahko pa veliko dobi! Vse ljubitelje rekreativnega tenisa torej vabimo na ogled otvoritvene tekme slovenske ekipne rekreativne teniške lige, ki bo v nedeljo 5.5.2013 na igriščih TK Triglav v Kranju ob 11.30 uri!

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.