Ljubljana 4.11.2013 – Upravni odbor DITS- je na svoji dopisni seji sprejel nekaj novosti v zvezi z organizacijo in izpeljavo Mobicom Tecnifibre slovenskega rekreativnega tenis toura 2014. Po novem lahko na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura nastopajo tudi bivši tekmovalci, a ne kar vsi (o omejitvah več spodaj), nagradni sklad je več kot podvojen (nagrade ga bodo prejeli tudi igralci v B turnirju), na vsakem turnirju bodo izžrebani vrednostni boni med vse sodelujoče igralce.

»Omejitve« na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura, kar se tiče pravice nastopa za bivše tekmovalce:
1) Zaigrajo lahko samo tisti, ki kot tekmovalci (oznaka v registracijah C) pri TZS niso registrirani že najmanj štiri leta.
2) Zaigrajo lahko tisti, ki na jakostni lestvici TZS za člane nikoli niso bili više od 100. mesta.
3) Zaigrajo lahko tudi tisti, ki so bili na jakostni lestvici TZS više, a samo pod pogojem, da so bili pri TZS sploh prvič registrirani šele po 18. letu.
4) Igralci, ki so bili kdajkoli uvrščeni na ATP ali WTA lestvico, bivši državni prvaki, člani državne reprezentance v vseh starostnih kategorijah, zmagovalci OP-jev, mastersov, itd. ne morejo igrati na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis tour-a.
5) Vsakemu igralcu, ki sicer izpolnjuje vse zgornje kriterije, lahko tekmovalna komisija DITS-a prepove (ali pa tudi dovoli, če jih ne izpolnjuje, potrebna je prošnja za nastop) nastope na slovenskem rekreativnem tenis touru, če smatra, da njegovo teniško znanje bistveno odstopa od znanja povprečnega igralca slovenskega rekreativnega tenis toura (to določilo pride v poštev, recimo, pri tujcih, itd.).

Nagradni sklad:  na vsakem turnirju se nagradni sklad podvoji, nagrado prejmejo tudi igralci v B turnirju . Nagrade za najboljše naj bi bile odslej določene kot fiksni znesek:

1. mesto v moškem A turnirju in v ženski konkurenci – 80 eur
2. mesto v moškem A turnirju in v ženski konkurenci – 40 eur
3. – 4. mesto v moškem A turnirju in v ženski konkurenci – 20 eur

1. mesto v moškem B turnirju- 40 eur
2. mesto v moškem B turnirju – 20 eur
3. – 4. mesto v moškem B turnirju – 10 eur

Žreb vrednostnih bonov: na vsakem tekmovanju bomo med vse igralce, ki bodo zaigrali na turnirju, izžrebali 20 x 15 eur vrednostnih bonov, ki jih bodo igralci lahko unovčili pri nakupu na spletni strani www.loparji.si .

Sistem tekmovanja: letošnjo zimo se bodo tekmovanja oziroma dvoboji igrali po nekoliko spremenjeni “formuli”, naj naštejemo samo nekaj najpomembnejših sprememb:  vsi dvoboji do vključno četrtfinala se igrajo do 9 dobljenih iger, s tie-breakom pri 8/8 (lani smo igrali na dva dobljena niza do 4, igralci pa ste na “referendumu” izglasovali nov način igranja oz. štetja); sestava turnirja se zaradi dejstva, da bivših tekmovalcev ni na lestvici rekreativcev, spremeni do te mere, da se v tekmovanje sprejme 20 igralcev po jakostni lestvici za rekreativce,  8 igralcev s statusom bivših tekmovalcev, organizator pa ima še vedno možnost podeliti štiri vabila (wild cards); nosilce za turnir določi tekmovalna komisija DITS, pri tem pa lestvica za rekreativce ni edini kriterij (nosilec je lahko tudi bivši tekmovalec, ki ga na lestvici sploh ni); obe državni prvenstvi (poletno in zimsko) in masters se bodo točkovali s faktorjem 1,5 (poraženec prvega kola bo po novem dobil 45 točk in ne več 30, poraženec drugega kroga 90 točk in ne več 60, državni prvak oziroma zmagovalec mastersa pa bo po novem dobil 720 točk in ne več 480 točk).

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.