Velenje, 10.1.2014 – Objavljamo žreb in sobotni razpored TUKAJ.

Velenje, 9.1.2014 – Jutri se v Beli dvorani v Velenju pričenja drugo dvoransko državno prvenstvo za rekreativce. Prvo prvenstvo se je prav tako igralo v Velenju, največ uspeha pa je prineslo Alešu Mačku iz Radomelj ter Lei Sunarič iz Žalca. Medtem ko je Maček med prijavljenimi tudi na letošnjem tekmovanju, pa Sunaričeva ne bo branila lanskega naslova, saj je poškodovana.

Največji favoritkinji za prvo mesto v ženski konkurenci sta tako Damjana Damiš iz Laškega ter Karmen Kristan iz Vač pri Litiji, presenetiti pa ju bo bo skušala Zori Ašič Kovač iz Izlak in morda tudi Karmen Orter iz Griž, ki se vrača po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe. Na prvenstvu poleg Sunaričeve ni nekateri odličnih igralk, ki bi se lahko vmešale v boj za najvišja mesta, v mislih imamo predvsem Katjo Jekovec iz Kranja (druga na zadnjem prvenstvu v Mengšu) in Evo Klampfer iz Ljubljane (zmagovalka OP Kranja).

V moški konkurenci bo zanimivo kot še nikoli, saj so po spremembi pravil med prijavljenimi tudi nekateri bivši tekmovalci, med njimi pa naj bi bili prvima nosilcema Alešu Mačku in Jerneju Ajdu iz Bistrice ob Dravi najbolj nevarni Nejc Mlakar, Sebastjan Leber, Slaven Granič in Bojan Gorenc. Mačka v zadnjem času muči poškodba komolca, tako da imajo njegovi izzivalci veliko več možnosti za uspeh, znano pa je tudi, da dvoran Maček ne mara preveč, predvsem zaradi slabše svetlobe. Na drugi strani njegov največji nasprotnik Ajd “obožuje” igranje na pesku (na prvenstvu je podlaga rdeči pesek), kondicijsko je izvrstno pripravljen, kar bi utegnil biti odločilen faktor v dvobojih proti nasprotnikom v njegovem delu žreba. Ne pozabimo – igralci morajo prvi dan tekmovanja odigrati vsaj dve, če ne celo tri tekme. Odmor med tekmami pa je v najboljšem primeru uro in pol….

Tako ali drugače, oglejte si tekme v Velenju, zanimivo in napeto bo. Tekmovanje se prične jutri ob 8.00.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.