Velenje, 6.4.2014 – Leber Vs Mali 6/1, 6/3…..Sunarič vs Damiš 6/1, 6/3…..

Velenje, 5.4.2014 – Najbolj vroč igralec na touru je v tem trenutku Sebastjan Leber iz Celja, ki ima po zmagi v Kranju priložnost, da prvo mesto osvoji tudi v Velenju. Konkurenca v Velenju je resnici na ljubo precej okrnjena, saj manjka prvih pet igralcev z lestvice DITS, a zmagi (beri: 480 točkam in lepi nagradi) se “ne gleda v zobe”. Leber je na poti do finala gladko opravil s četrtim nosilecm Jordanom Misajlovskim (Kranj) in Blažem Janharjem (Vodice), proti obema skupaj je izgubil samo štiri igre, v finalu pa ga čaka tretji nosilce Mitja Mali (Kamnik). Ta je imel precej več dela, saj se je v dvoboju drugega kroga proti domačinu Dariju Krtu “izvlekel” šele v tie-braeku, v polfinalu pa je z 9/6 premagal Jureta Čeha (Velenje), ki je kolo poprej izločil danes povsem razglašenega prvega nosilca Tomija Rožiča (Petrovče).

V ženski konkurenci je v prvem krogu največ zanimanja požel dvoboj druge nosilke Dajmane Damiš (Laško) in Olge Vrhovec (Vače). Olga je na zadnjem prvenstvu v Kranju Damjano po odlični igri premagala, a tokrat je bila “”svetlobna leta” oddaljena od zmage – Damiševa je slavila kar z 9/1. V polfinalu sta se pomerili prva igralka Slovenije Lea Sunarič (Žalec) in tretja z lestvice Karmen Kristan (Vače), Karmen pa tudi tokrat ni našla igre, s katero bi lahko resneje ogrozila  Sunaričevo. Tudi drugi polfinalni dvoboj med četrtouvrščeno Zori Ašič Kovač in Damjano Damiš ni prinesel pretirane napetosti, z 9/4 je slavila Damiševa. Tolažilno skupino je osvojila Tina Misajlovski iz Kranja, v finalu je brez težav z 9/1 premagala Jano Gominšek (Laško).

Finalna dvoboja moškega A turnirja ter ženskega turnirja bosta na sporedu jutri ob 17.00 uri, prav vse pa zanima, ali se lahko Mitja Mali in Damjana Damiš dostojno upirata favoriziranima Sebastjanu Leberju in Lei Sunarič.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.