Kranj, 14.12.2013 – Odprto prvenstvo Harmonije Mengeš so zaznamovali igralci iz Kranja oziroma kranjske lige. V polfinalu glavnega turnirja A so kar trije Kranjčani, Jordan Misajlovski, Jože Gorenc in Gregor Smodila, po robu pa se jim bo postavil prvi nosilec Jernej Ajd iz Bistrice pri Dravi. V ženski konkurenci se bosta za prvo mesto pomerili prva nosilka Lea Sunarič iz Laškega in Katja Jekovec iz Kranja, v moškem B turnirju pa so v polfinalu Kamničan Dare Kotnik, Kranjčan Dejan Robnik, Domžalčan Simon Kruljec in Mitja Gruber iz Raven na Koroškem.

Jordan Misajlovski je dosegel uspeh kariere, na poti do tega uspeha pa je izločil dva “top 10” igralca, in sicer 10. uvrščenega z lestvice DITS-a Mitjo Malija (Kamnik) in v četrtfinalu še 8. igralca Slovenije Alojza Ašiča (Izlake). Kljub temu, da se ni uspel uvrstiti v polfinale, pa je treba omeniti tudi Miho Bitežnika (Kranj), ki je v drugem kolu kar z 9/1 odpravil 6. nosilca Simona Gradišarja (Novo mesto), v četrtfinalu pa se je odlično upiral prvemu nosilcu Jerneju Ajdu. Drugi nosilec Gregor Smodila danes ni blestel, v četrtfinalu proti Blažu Janharju (Vodice) je dolgo časa zaostajal, na koncu pa se je vendarle uspel “izvleči”. V polfinalu se bo pomeril s klubskim soigralcem Jožetom Gorencem, ki je v zadnjem dvoboju današnjega programa, ki se je zaključil le nekaj minut pred polnočjo, uspel ugnati Tomija Rožiča iz Petrovč.

Zmagovalka zadnjega odprtega prvenstva v Kranju Eva Klampfer (Ljubljana) se je morala tokrat posloviti v polfinalu, brez večjih težav jo je premagala Katja Jekovec, ki je precej težje delo imela v četrtfinalu proti Karmen Kristan (Vače), da danes ni njej dan, je Klampferjeva pokazala že v prvem kolu, v katerem se ji je odlično upirala novinka na našem touru Jadranka Maček (Koper). Da še ni v pravi formi, sta pokazali tekmi Katje Knez (Kamnik), ki se je v prvem kolu mučila proti Mirjam Lovrenčec (Kranj), v drugem kolu pa je po sicer precej boljši igri, kot jo je prikazala proti Mirjam, Katja morala priznati premoč tretje nosilke Damjane Damiš (Laško). Kot rečeno, je v finalu znova prva rekreativka Slovenije Lea Sunarič, ki je v prvi tekmi z 9/4 zanesljivo premagala prvo presenečenje zadnjega odrtega prvenstva  Tino Misajlovski (Kranj), v polfinalu pa znova svojo večno tekmico Damjano Damiš. Jutrišnji ženski finale se prične ne pred 14.00 uro, pričakujemo pa lahko zelo izenačen dvoboj, saj je v edinem dosedanjem obračunu v okviru slovenske ekipne rekreativne teniške lige s 6/7, 6/1 in 10/6 slavila Sunaričeva.

V moškem B turnirju se je v dosedanjem poteku tekmovanja s svojimi igrami izkazal novinec Mitja Gruber iz Raven, ki je v drugem krogu z 9/4 izločil osmega nosilca Blaža Strojana (Mengeš), v četrtfinalu pa z 9/7 prav tako odličnega Igorja Bidra iz Vodic. Na tej tekmi je Mitja staknil neprijetno poškodbo noge in vprašanje je, kako bo danes v polfinalu četrtemu nosilcu Simonu Kruljcu. Tudi prvi nosilec Davorin Kotnik bo imel zelo težko delo v boju proti Dejanu Robniku, ki ima v tekmi na dva dobljena niza pred svojim tekmecem prednost predvsem v odlični fizični pripravljenosti.

Oglej si vse sobotne rezultate in nedeljski razpored TUKAJ.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.