Ljubljana, 15.9.2012 – Za uvod najprej rezultati sobotnih dvobojev, žrebne tabele tolažilnih turnirjev in razpored dvobojev za nedeljo 16.9.2012.Preberi rezultate in razpored za nedejo TUKAJ.

Ženska konkurenca: Lahko napišemo, da so se novinke na touru zelo lepo “vključile” in se zelo dostojno upirale izkušenejšim igralkam toura, saj je samo Anita Grdun v dvoboju proti Evi Klampfer ostala brez dobljene igre. Posebne pohvale gredo Mateji Repnik in Nevi Čuček, ki sta dobro namučili Ilonko Vučko oziroma Zori Kovač Ašič. Z odličnimi igrami, ki jih je prikazala na odprtem prvenstvu Velenja, nadaljuje Karmen Orter Divjak. V prvem kolu je izločila tretjo nosilko Adrijano Semenič, v drugem pa še peto nosilko Olgo Vrhovec. Lahko jutri v polfinalu preseneti tudi prvo nosilko Leo Sunarič? V drugem polfinalu igrata Eva Klampfer in Karmen Kristan.

Pravi rekreativci: Na rekreativnem teniškem nebu so se prižgale nove zvezde. Ali bodo “zvezde stalnice” ali samo “utrinki”, pa bo pokazala prihodnost. V prvi vrsti govorimo o Žigi Zvonarju, ki je v prvem kolu presenetljivo prepričljivo opravil z Mitjo Gorškom, v drugem pa še s šestnajstim nosilcem Marijanom Končarjem. Izkazal se je tudi Samo Plevnik, ki je v drugem kolu samo z dvema izgubljenima igrama odpravil šestega nosilca Luko Grešaka. Na robu poraza v prvem krogu je bil finalist Velenja Andrej Šalamun, ki je rešil meč žogo proti Sebastijanu Goljevščku, pa tudi v drugem kolu proti Alojzu Ašiču se je mučil tri nize. Opeklo se je nekaj nosilcev: Korenčan proti Mikušu, Bitežnik proti Maliju, Guna proti Rožiču, itd, medtem ko so se  prvi štirje nosilci Maček, Komar, Udovič in Sajovic zlahka prebili v osmino finala.

Bivši tekmovalci: Prvi nosilec Uroš Ključar je izgubil že v prvem kolu proti Nenadu Stankoviču, ki pa je moral predati popoldanski polfinale Mihi Poharju. Odlično sta zaigrala Anže Gartner in Bojan Žabjek, ki bi skoraj presenetila drugega in četrtega nosilca Tomaža Bezjaka in Miho Senčarja. Ta dva sta svoj polfinale odigrala pod reflektorji, v treh nizih pa je bil boljši Bezjak. Jutrišnji finale med Miho Poharjem in Tomažem Bezjakom se prične ob 11.00 uri.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.