Kranj, 19.7.2014 – Zmagovalca odprtega prvenstva Kranja sta postala izkušena Ljubljačana Tone Komar in Robert Kukovica, ki sta v finalu premagala mlado domžalsko navezo Mark Svoljšak in Matej Jarc. Komar in Kukovica v polfinalu nista imela veliko težav z domačinoma Miho Bitežnikom in Jordanom Misajlovskim, bilo je 6/2 in 6/0, veliko več dela pa sta imela Svoljšak in Jarc. Slednja sta v polfinalu nasproti mreže imela prvopostavljena Sandija Weisseisna in Jožeta Gorenca. V prvem nizu sta Svoljšak in Jarc hitro povedla s 5/1, potem pa dovolila izenačenje na 5/5. Tudi drugi niz je imel podoben scenarij, saj sta Domžalčana povedla s 4/1, že čez nekaj minut pa sta Weisseisen in Gorenc servirala za izenačneje na 6/6, a zapravila dokaj lahek volej in smeč ter izgubila. V finalu smo gledali zelo izenačen prvi niz, ki se je končal s 6/4, in sicer po močnem smeču Kukovice, ki si je pri tem udarcu poškodoval hrbet. Drugi niz je bil “enosmerni promet”, kazalo je, da bosta Svoljšak in Jarc  zlahka unovčila poškodbo Kukovice, a to je bil račun brez Komarja. Ta je brilianto odigral odločilni tie-break, da bo to njegovih pet minut, je pokazala že prva točka, v kateri je zadel “televizijski štop volej”, ki je na noge spravil sicer maloštevilne, a bučne gledalce. Tudi v nadaljevanju je Komar odigral nekaj odličnih udarcev in bil nezgrešljiv. Ko je v močni izmenjavi vseh štirih igralcev pri mreži enega od petih volejev zaključil še Kukovica, je že bilo jasno, da bosta slavila Ljubljančana. Na skupinski fotografiji so Polak, Fain (zmagovalca tolažilne skupine), Kukovica, Komar, Svoljšak in Jarc. Vse rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Kranj, 19.7.2014 – Odprto prvenstvo Kranja v živo….

št.dv. dvojica dvojica igrišče ura
1 GRUBER/BUKOVEC JARC/SVOLJŠAK Jarc/Svoljšak 1/6 0/6
2 BITEŽNIK/MISAJLOVSKI URBANC/KOCMAN Bitežnik/Misajlovski 6/3 6/3
3 FAIN/POLAK KOMAR/KUKOVICA Komar/Kukovica 1/6 3/6
4 GORENC/WEISSEISEN JARC/SVOLJŠAK Jarc/Svoljšak 5/7 5/7
5 FAIN/POLAK URBANC/KOCMAN Fain/Polak 7/5 6/4
6 BITEŽNIK/MISAJLOVSKI KOMAR/KUKOVICA Komar/Kukovica 2/6 0/6
7 KOMAR/KUKOVICA JARC/SVOLJŠAK   finale glavni turnir Komar/Kukovica 6/4 1/6 10/5
8 BUKOVEC/GRUBER FAIN/POLAK         finale tolažilni turnir Fain/Polak 4/6 3/6
9
10
11
12 URA IN IGRIŠČE VSEH OSTALIH DVOBOJEV BO SPOROČENA NA PRIZORIŠČU!
13 TELEFON VRHOVNI SODNIK 041844086 (MATJAŽ POGAČAR)
14
15
16
17
18
19

Kranj, 18.7.2014 – Objavljamo žrebne tabele in sobotni razpored TUKAJ.

Kranj, 16.7.2014 – Na odprto prvenstvo Kranja se je prijavilo osem dvojic – sedem v moški in ena v ženski konkurenci. Tekmovalna komisija je odločila, da kljub majhnemu številu prijav tekmovanje v moški konkurenci bo, v ženski pa seveda ne. Seznam prijav si lahko ogledate TUKAJ. Obveščamo vas, da pozne prijave sprejemamo še danes do 20. ure. Takrat bo narejen žreb in razpored za soboto. 

Kranj, 7.7.2014 – Teniški klub Triglav Kranj, ki razpolaga s sedmimi peščenimi igrišči, bo gostitelj prvega odprtega prvenstva za rekreativce v konkurenci dvojic. Prvenstvo bo potekalo v soboto 19. in nedeljo 20.7.2014, rok za prijave pa je torek 15.7.2014. Prijavnico najdete TUKAJ in razpis TUKAJ. Na lestvici za dvojice po odigranem državnem prvenstvu za dvojice v Šentvidu vodita Anže Gartner in Miha Pohar, le kdo bo novi vodilni po tekmovanju v Kranju? Bosta to finalista državnega prvenstva Marko Lopatič in Josip Kovačevič? Bo zmagovalec drugega tekmovanja slovenskega rekreativnega tenis toura v konkurenci dvojic prišel iz vrst domačega kluba, v katerem igra veliko odličnih igralcev? Odgovore bomo dobili že čez nekaj dni….

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.