Kranj 30.2013  – Rezultati finala v živo…..

Damjan Kropivšek, Kamnik (5)   Vs Jože Gorenc, Kranj (2)       6:0  6:1      

Prvi niz Gorenc (netipično zanj) veliko greši in je brez možnosti…v prvi igri drugega niza je zamudil lepo priložnost, da obrne tok dogodkov, imel je dve žogi za odvzem Kropivškovega servisa, a je spet naredil dve neizsiljeni napaki in dovolil tekmecu, da dobi prvo igro v drugem nizu. Gorenc poskuša z bolj agresivno igro in prihodi na mrežo, a Kropivšek tudi v praktično izgubljeni situaciji najde rešitev. V igri na osnovni črti Kropivšek dominira, potrpežljivo čaka na prilložnost in nato aksekucija. Igra eno od svojih najboljših tekem…T-34…Pri rezultatu 60 in 50 je Gorencu po dveh odlično skrajšanih žogah končno uspelo osvojiti prvo igro. Konec…60 61….Kropivšek je šele četrti zmagovalec kakšnega od tekmovanj slovenskega rekreativnega tenis toura….Maček, Ajd, Šalamun in sedaj Kropivšek….veliki štirje. Klikni za končne rezultate TUKAJ.

Kranj, 25.7.2013 – Oglejte si žrebne tabele za vse kategorije TUKAJ. Bivši tekmovalci bodo igrali po sistemu Round Robin in sicer v dveh skupinah s po tremi tekmovalci. Prva dva igralca iz vsake skupine napredujeta v nedeljski polfinale, kjer se bo igralo po sistemu 1A vs 2B in 2A Vs 1B. Zmagovalca obeh polfinal se bosta pomerila za naslov državnega prvaka med bivšimi tekmovalci. Na sobotni razpored bo potrebno še malo počakati….Kranj, 26.7.2013 – S tekmovanja sta se po žrebu odjavila Sebastijan Sajovic in Janez Uranič, zamenjali sta jih dve nadomestili in sicer Branko Guna in Maks Šimenc. Popravljen žreb za prave rekreativce (v bistvu kar vse žrebne liste) in razpored dvobojev za soboto si lahko ogledate TUKAJ.

Kranj, 24.7.2013 – Seznam pravočasno prijavljenih tekmovalcev na odprto prvenstvo Kranja za prave rekreativce in državno prvenstvo za bivše tekmovalce lahko najdete TUKAJ. Med prijavljenimi pravimi rekreativci ni vseh treh zmagovalcev tekmovanj slovenskega rekreativnega tenis toura Mačka, Ajda in Šalamuna, zato bomo morda dobili še četrtega zmagovalca – morda zato, ker se seveda lahko kdo od njih še pozno prijavi in nato zmaga na tekmovanju. Tudi v ženski konkurenci ni prijavljena nobena od treh dosedanjih zmagovalk Sunaričeva, Kingova in Regentova – bo do svoje prve zmage na touru prišla druga igralka Slovenije Karmen Kristan? V konkurenci bivših tekmovalcev bomo dobili prvega poletnega državnega prvaka, saj se je na prvenstvo prijavilo pet bivših tekmovalcev, med njimi pa ni zimskega državnega prvaka Jerneja Mlakarja iz Raven, pa tudi zmagovalca dveh odprtih prvenstev Sandija Weisseisna ne.

Kranj, 22.7.2013 – Jutri je zadnji dan za prijave na odprto prvenstvo Kranja za prave rekreativce oziroma na državno prvenstvo za bivše tekmovalce. Seznam prijav na dan 22.7.2013 lahko najdete TUKAJ.

Kranj, 11.7.2013 – V Kranju bo od 27. do 29. julija 2013 potekalo odprto prvenstvo za prave rekreativce A in B, za naslov državnega prvaka pa se bodo pomerili tudi bivši tekmovalci. Državno prvenstvo za bivše tekmovalce bi sicer moralo biti že pred časom v Ptuju, a je bilo premalo prijav, zato bomo tekmovanje skušali izvesti v Kranju….če bo tudi tokrat premalo zanimanja, bomo na kategorijo bivših tekmovalcev pozabili. Pozimi nam je državno prvenstvo za bivše tekmovalce uspelo izvesti, v Velenju je prvi državni prvak postal Jernej Mlakar iz Raven (na sredini fotografije), ki je v finalu premagal Sandija Petkovška iz Ljubljane (levo), tretji pa je bil Sandi Weisseisen iz Jezerskega (desno).

Rok za prijavo na obe tekmovanji je torek 23.7.2013 do 24.00, žreb in razpored pa bosta narejena v četrtek 25.7.2013. Razpis tekmovanja najdeš TUKAJ, prijavnico pa TUKAJ. Seznam prijav na dan 22.7.2013 lahko najdeš TUKAJ.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.