Domžale, Litija, 22.12.2012Rezultate sobotnega dne in uradni razpored za nedeljo 23.12.2012  si lahko ogledate TUKAJ. Bivši tekmovalci v Litiji začenjajo svoje nastope v nedeljo ob 10.00 uri, polfinale ženskega turnirja v Litiji pa je nb 10.45.

Ljubljana, 21.12.2012 – NUJNO SPOROČILO!  Prišlo je do sprememb – 1) V razporedu na tekmovanju za prave rekreativce, v Domžalah,  dvoboji se začnejo uro kasneje, kot ste bili prvotno obveščeni. Popravljen razpored si lahko ogledate TUKAJ. 2) Na ženskem turnirju je zaradi bolezni prišlo do odjave ene od igralk in posledično do majhnih sprememb v žrebu in razporedu. Oglejte si novi žreb in razpored TUKAJ. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na 041844086 (Matjaž).

Ljubljana, 19.12.2012 – Na drugo dvoransko odprto prvenstvo za rekreativce se je prijavilo 72 igralcev, od tega je 50 pravih rekreativcev, 5 bivših tekmovalcev in 17 deklet. V “boljši” turnir pravih rekreativcev se bodo uvrstili vsi “top 100” igralci (zadnji neposredno uvrščeni igralec je Simon Gradišar, DITS 76.), direktor tekmovanja Andrej Kraševec pa bo podelil tudi 4 vabila (wild cards) – igralec lahko povabilo v “boljši” turnir zavrne in igra v “slabšem” turnirju. Igralec, ki se glede na svojo uvrstitev na lestvici po roku za prijave uvrsti v “boljši” turnir, ne more izbirati – mora igrati v boljšem turnirju! Oba turnirja se igrata v Domžalah. V konkurenci bivših tekmovalcev se bo igralo po sistemu round robin (vsak z vsakim), kar pomeni dve tekmi v soboto in dve tekmi v nedeljo. Tudi pri dekletih ni dilem – tako kot v konkurenci pravih rekreativcev bo tudi turnir deklet potekal po sistemu na izpadanja s tolažilnim turnirjem. Turnir bivših tekmovalcev in turnir deklet se igrata v Litiji. Med prijavljenimi so vse tri številke 1 slovenskega rekreativnega tenisa – Aleš Maček, Lea Sunarič (dobila sta vseh šest rekreativnih tekmovanj do sedaj – lani državno prvenstvo, tri odprta prvenstva in masters, letos eno odprto prvenstvo) in Robert Lazič – predvsem v konkurenci pravih rekreativcev pa manjka kar lepo število odličnih igralcev: Gorenc (DITS 3.), Kropivšek (4.) , Udovič (5.), Murko Hajtnik (6.), Grešak (8.), ni Zvonarja in Šalamuna, itd. Seznam pravočasnih prijav lahko najdete TUKAJ.

OPOZORILO – Prosimo vse igralce, ki iz kakršnegakoli razloga ne morejo priti na tekmovanje, da se s tekmovanja čim prej odjavijo!! Zadostuje SMS, e-pošta ali telefonski klic (041844086 – shrani si to številko v svoj mobitel) . Najhuje je, da te na prizorišču ob predvideni uri ni, vsi te čakamo, nihče ne ve, kaj je s tabo, sodnik te išče po telefonu, izgublja se čas in denar. Žreb in razpored bosta narejena in na tej spletni strani objavljena v četrtek 20.12.2012  ob cca 20.30 uri.

Ljubljana, 17.12.2012 – Jutri je zadnji dan za prijave na drugo dvoransko odprto prvenstvo v mladi zgodovini slovenskega rekreativnega tenis toura (prvo tekmovanje smo izvedli junija meseca letos). 25 ur pred koncem roka za prijavo je prijavljenih 59 igralcev in igralk, med njimi sta tudi številki 1 slovenskega tenisa v ženski konkurenci Lea Sunarič iz Žalca in v konkurenci bivših tekmovalcev Robert Lazič iz Spodnje Polskave. Pri pravih rekreativcih je od res top igralcev v tem trenutku prijavljen samo Tone Komar iz Ljubljane, ki na lestvici zaseda drugo mesto. Med pravimi rekreativci jutri pričakujemo poplavo prijav igralcev, ki so na jakostni lestvici rekreativcev uvrščeni med prvih 10. Seznam prijav na dan 17.12.2012 lahko prebereš TUKAJ.

Ljubljana, 16.12.2012 – 32 ur pred zaključkom roka za prijave je na odprto prvenstvo za rekreativce v Domžalah in Litiji prijavljenih 53 igralcev in igralk. Že po tradiciji je največ prijav med pravimi rekreativci (35), bivši tekmovalci so v tem trenutku samo trije, v ženski konkurenci pa je že 15 prijav. Praksa kaže, da se zadnji dan prijavi še najmanj 20 igralcev, tako da bomo morda celo presegli številko 73, kolikor je bilo prijav na prvem dvoranskem odprtem prvenstvu v Kranju. V konkurenci pravih rekreativcev vsi najboljši še »taktično« čakajo s prijavo (prijavljen je samo Mitja Mali, ki je na desetem mestu lestvice), pri dekletih pa so od prvih desetih praktično prijavljene že vse igralke razen Eve Klampfer in Karmen Orter Divjak, ki sta po naših informacijah  ta vikend na smučanju. Seznam prijav na dan 16.12.0212 najdete TUKAJ.

Ljubljana, 15.12.3012 – Še tri dni imate časa za prijavo na odprto prvenstvo Domžal in Litije. V tem trenutku je prijavljenih že 38 igralcev in igralk. Seznam prijav na dan 15.12.2012 lahko najdete TUKAJ. Vse o tekmovanju (vključno s prijavnico) lahko najdete v spodnjem tekst

Ljubljana, 14.12.2012 –  Še štiri  dni imate časa za prijavo na odprto prvenstvo Domžal in Litije. V tem trenutku je prijavljenih že 34 igralcev in igralk. Seznam prijav na dan 14.12.2012 lahko najdete TUKAJ. Vse o tekmovanju (vključno s prijavnico) lahko najdete v spodnjem tekst

Ljubljana, 13.12.2012 – Še pet  dni imate časa za prijavo na odprto prvenstvo Domžal in Litije. V tem trenutku je prijavljenih že 22 igralcev in igralk. Seznam prijav na dan 12.12.2012 lahko najdete TUKAJ. Vse o tekmovanju (vključno s prijavnico) lahko najdete v spodnjem tekstu

Ljubljana, 11.12.2012 – Še teden dni imate časa za prijavo na odprto prvenstvo Domžal in Litije. V tem trenutku je prijavljenih že 22 igralcev in igralk. Seznam prijav na dan 11.12.2012 lahko najdete TUKAJ. Vse o tekmovanju (vključno s prijavnico) lahko najdete v spodnjem tekstu.

Ljubljana, 4.12.2012 – Še štirinajst dni imate časa za prijavo na odprto prvenstvo Litije in Domžal. Seznam prijav na dan 4.12.2012 lahko pogledate TUKAJ. Vse o tekmovanju v spodnjem tekstu.

Ljubljana, 21.11.2012 – Še mesec dni časa imate za prijavo na odprto prvenstvo Litije in Domžal. Seznam trenutno prijavljenih igralcev najdete TUKAJ. Vse o tekmovanju v spodnjem tekstu.

Ljubljana, 9.11.2012 – Drugo dvoransko odprto prvenstvo iz serije slovenskega rekreativnega tenis toura se bo od 22. do 24.12.2012 odvijalo v Domžalah (pravi rekreativci) in Litiji (rekreativke in bivši tekmovalci). Tako kot v Kranju bo tekmovanje za prave rekreativce tudi v Domžalah ločeno po kvaliteti – prvih 100 igralcev z lestvice bo igralo v svojem turnirju, ki bo 1. ranga, ostali pa bodo igrali v svojem turnirju, ki bo 3. ranga. Če bo prijav na tekmovanje veliko (72 ali več), se bodo organizatorji morda odločili celo za tri kvalitetne turnirje. V vsakem primeru delitev pravih rekreativcev na najmanj dva turnirja pomeni, da bodo tekme bolj izenačene in da bodo do pokalov prišli tudi igralci, ki v enotnem turnirju realnih  možnosti za to sicer ne bi imeli. Teniška dvorana v Domžalah ima tri igrišča, podlaga je tapison-granulat, česar se bodo prav gotovo razveselili ljubitelji počasnejših igrišč, v dvorani v Litiji pa imata dve igrišče enako podlago kot v Domžalah, eno igrišče pa ima trdo podlago.  Ne pozabite, da se obe tekmovanji igrata po nekoliko drugačnih metodah štetja, kot smo jih vajeni poleti: prva dva niza vsakega dvoboja se igrata do štiri dobljene igre, s tie-breakom do sedem dobljenih točk  pri 4/4,  morebitni tretji niz se igra kot odločilni tie-break do deset dobljenih točk. V vsakem dvoboju se igra po sistemu NO-AD (brez prednosti): pri rezultatu enaka (deuce ali 40/40) se igra samo še ena točka in kdor dobi to točko, dobi tudi to igro. Branilec določi smer, v katero mora server servirati. Te tako imenovane alternativne metode štetja, ki jih priznavajo tudi ITF, TE, WTA in ATP,  so nujno potrebne, da lahko tekmovanje zaključimo v dveh oziroma treh dneh.  Razpis za tekmovanje v Domžalah si oglejte TUKAJ, razpis za tekmovanje v Litiji pa TUKAJ. Prijavnico na obe tekmovanji najdete TUKAJ. Opozarjamo na to, da je 300 eur skupen nagradni fond (za obe tekmovanji skupaj). Za vsa vprašanja nas pokličite na 041844086 ali pa nam pošljite e-pošto na tenis.rekreacija@t-2.net .

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.