Ljubljana, 24.3.2014 – Upravni odbor Društva igralcev tenisa Slovenije (DITS) je na predlog tekmovalne komisije sprejel dve pomembni odločitvi:

1) z majem 2014 bomo na vsakem tekmovanju organizirali tudi turnir za igralce v konkurenci 45+ in 55+ let. Tekmovalna komisija je svoj predlog starostnih kategorij utemeljila s tem, da bi “delitev” kategorij na 5 let povzročila, da bi v posamezni starostni kategoriji zaigralo premalo igralcev, ki bi po vsej verjetnosti tudi stalno igrali eden proti drugemu, kar vodi v dolgočasje”; takšno delitev je konec koncev predlagalo kar nekaj igralcev, ki ste odgovorili na naš poziv o pošiljanju mnenj o organiziaciji oziroma izvedbi turnirjev za naše starejše člane. Tekmovalna komisija je bila mnenja, da igralci, ki po letih sicer spadajo v kategorijo 35+ ali 40+ let, zlahka igrajo v absolutni kategoriji, oziroma da “z leti” niso prav veliko hendikepirani v v primerjavi z mlajšimi tekmeci. Seveda se bo za obe starostni kategoriji vodila ločena jakostna lestvica, igralci pa lahko popolnoma samostojno odločajo, ali bodo igrali v “veteranski” kategoriji ali v absolutni kategoriji – na nekem tekmovanju igranje v dveh konkurencah ni dovoljeno, lahko pa igralec na nekem tekmovanju zaigra v “veteranskem” turnirju, na naslednjem tekmovanju pa v absolutni kategoriji. V primeru, da bo prijav v obe “veteranski” kategoriji premalo (najmanj 4 v vsako kategorijo), lahko organizator obe “veteranski” kategoriji združi;

2) z junijem 2014, ko bo na koledarju prvo državno prvenstvo za rekreativce v dvojicah,  bo DITS začel z organizacijo samostojnih tekmovanj za dvojice. Poleti bosta poleg državnega prvenstva na koledarju še dve odprti prvenstvi, vsa tri tekmovanja pa bodo štela za jakostno lestvico DITS v konkurenci dvojic. Splošno mnenje je, da tekmovanja v dvojicah ne morejo šteti za lestvico posameznikov, oziroma da se mora voditi ločena lestvica za dvojice. Jasno je, da se zaradi časovne stiske turnir dvojic ne moremo organizirati v času turnirja za posameznike, kar je sicer navada na ATP, WTA, itd. tekmovanjih, ampak bo šlo za samostojne turnirje, ki bodo v koledarju tekmovanj imeli svoj datum.

Na fotografiji je Ljubljančan Igor Vučko, na lestvici DITS najviše rangirani igralec, ki izpolnjuje kriterije za nastop v “mlajši veteranski” kategoriji. Takoj za njim sta Simo Radulovič iz Novega mesta in Branko Guna iz Zagorja.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.