Novo mesto, 28.8.2012 – V novomeški prvi ligi je prišlo do spremembe na vrhu, vodilnega Mitjo Udoviča je zamenjal Franci Novak (na veliki fotografiji skrajno levo). Ali gre samo za začasno vodstvo (Novak ima dve tekmi več kot Udovič in tri kot Simon Gradišar), bodo pokazale naslednje tekme. V drugi ligi še naprej vodi Robert Škof, ki je tako na najboljši poti, da si povrne prvoligaški status, ki ga je imel lani.

Že deveti Beli turnir, ki je v soboto 26. avgusta 2012 potekal na teniških igriščih v Športnem parku Portovald, je pritegnil kar 68 igralcev iz vse Slovenije in tudi nekaj tujcev. Med damami sta prvo mesto osvojili Lidija Urh in Blažka Vrbinc, med gospodi pa Danijel Lavrič in Igor Ban. Najboljša novica za teniški šport pri nas pa je tudi uradna potrditev, da se bo letos oktobra začelo pripravljati pokritje teniških igrišč, ki bo omogočilo, da se bo tenis v Novem mestu igral tudi pozimi. O tem sta prisotne ob uradni otvoritvi turnirja obvestila župan Alojzij Muhič in predsednica kluba Irena Gostiša-Benčina. “Že vrsto let tiho sanjamo o pokritih igriščih – balonu. Letos smo bili uspešni pri razpisu Fundacije za šport, ki je pripravljena sofinancirati tretjino projekta, z delom potrebnih sredstev nam je pripravljena priskočiti na pomoč tudi Mestna občina Novo mesto, kljub kriznim časom pa računamo tudi na podporo gospodarskih družb iz okolja,“ je povedala predsednica kluba. “Če s tem projektom uspemo, obljubljam, da bomo letos organizirali tudi zimski Beli teniški turnir,“ je dodala.

V Teniškem klubu Portovald so bili tudi sicer zadovoljni s potekom turnirja. Jiři Volt, idejni oče in glavni „operativec“ turnirja, je pojasnil, da je vesel, da so se turnirju letos pridružili tudi številni mlajši člani kluba. “Pomembno je, da izvirno teniško kulturo spoznajo ne le starejši igralci, ampak predvsem mlajši, kar je tudi glavni namen turnirja.“ Na turnirju so letos posebno pozornost namenili tudi najmlajšim, saj se je poleg turnirja odvijal tudi otroški živ-žav. Na Belem turnirju so veljala posebna pravila; igralci so morali nositi izključno bela oblačila in igrati z lesenimi loparji, ki na teniških igriščih že več desetletij niso več prisotni. Sistem tekmovanja je bil tak, da so se najprej odigrala tri predkola, v katerih so se igralci pomerili v izžrebanih mešanih dvojicah (v vsakem kolu so nastajale nove dvojice). Vsak dvoboj je trajal sedem iger (gemov), pri čemer je vsaka igra prinesla eno točko. V razigravanju so se dame in gospodje ločili v dva ločena turnirja, pri čemer se je naprej uvrstilo najboljših šestnajst dam in najboljših šestnajst gospodov. Od tu naprej so bili glede na rezultate iz predtekmovanja postavljeni fiksni pari (rezultati spodaj). Turnir je imel tudi „modno“ dimenzijo, ne le tekmovalno. Kot vsako leto so tudi letos izbrali najbolj izvirno teniško obleko. Nagrado je prejela Marjanca Rožej, ki je skupaj z županom tudi uradno odprla dogodek. Vsi udeleženci so brezplačno prejeli topel obrok in majico Belega turnirja. Teniški klub Portovald pa je ob turnirju izdal tudi poseben bilten. Župan Muhič je v otvoritvenem govoru poudaril, da je beli turnir priložnost, da ljudje malce pozabijo na vsakdan. “Novo mesto je tudi mesto tenisa, ki se tukaj igra že več kot sto let. V teh letih se je osrednji cilj – lepo in domiselno preplesti preteklost s sedanjostjo – že povsem udejanjil”. Predsednica kluba Irena Gostiša-Benčina pa je povedala, da TK Portovald že vrsto let čvrsto vztraja na svoji začrtani poti. “Delo z mladimi v okviru teniškega vrtca in teniške šole ter široka paleta rekreativnih dejavnosti so tisto, po čemer smo prepoznavni in uspešni in kar nam daje samozavest v razmišljanju, kaj in kako storiti za boljši in uspešnejši jutri. Z lanskoletno otvoritvijo sanitarno-garderobnega objekta so teniška igrišča v Novem mestu dobila nazaj svoj stari sloves enih najlepših igrišč v Sloveniji.“ Sedaj bodo igrišča očitno živela tudi pozimi!

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.