08/02/2023

TENIS_REKREACIJA

Spletna stran tenis rekreacija

Lestvica za rekreativce

Ljubljana, 13.10.2015 – Objavljamo lestvico za posameznike po mastersu v Šentvidu TUKAJ.

Ljubljana, 13.9.2015 – Objavljamo lestvico za dvojice po državnem prvenstvu v Domžalah TUKAJ.

Ljubljana, 30.8.2015 – Objavljamo lestvico za posameznike po OP Velenja TUKAJ.

Ljubljana, 27.8.2015 – Objavljamo lestvico za dvojice po odprtem prvenstvu za dvojice v Kamniku TUKAJ. Lestvice so postale tako obsežne, da nam spletna stran ne dovoljuje več enotnega objavljanja (posemezno in dvojice skupaj). Odslej bomo lestvice objavljali ločeno.

Ljubljana, 14.8.2015 – Objavljamo lestvico za vse kategorije po odprtem prvenstvu Kranja TUKAJ.

Ljubljana, 24.7.2015 – Objavljamo lestvico za vse kategorije po odprtem prvenstvu za dvojice na Bledu TUKAJ.

Ljubljana, 14.7.2015 – Objavljamo lestvico za vse kategorije po odprtem prvenstvu Domžal TUKAJ.

Ljubljana, 24.6.2015 – Objavljamo lestvico za vse kategorije po državnem prvenstvu za dvojice v Šentvidu TUKAJ.

Ljubljana, 18.6.2015 – Objavljamo lestvico za vse kategorije po državnem prvenstvu v Kranju TUKAJ.

Ljubljana, 24.5.2015 – Objavljamo lestvcico za vse kategorije po odprtem prvenstvu Domžal TUKAJ.

Ljubljana, 24.4.2015 – Objavljamo lestvico za vse kategorije po odprtem prvenstvu Domžal TUKAJ.

Ljubljana, 24.3.2015 – Objavljamo lestvico za vse kategorije po odprtem prvenstvu Kranja (posamezniki) in Domžal (dvojice) TUKAJ.

Ljubljana, 21.2.2015 – Objavljamo lestvico po odprtem prvenstvu Mengša TUKAJ.

Ljubljana, 28.1.2015 – Objavljamo lestvico slovenskega rekreativnega tenis toura po odprtem prvenstvu Kranja za dvojice TUKAJ. Na lestvici za dvojice v moški konkurenci ni prišlo do velikih sprememb, še najviše je “skočil” zmagovalec B turnirja Simon Gradišar, in sicer s 40. mesta na 24. mesto. Zmagovalca A turnirja v Kranju Mark Svoljšak in Matej Jarc sta se po točkah močno približala drugo uvrščenima Tonetu Komarju in Robertu Kukovici, morda bo do spremembe tik pod vrhom prišlo že na naslednjem tekmovanju za dvojice, ki bo marca meseca v Domžalah – Komarju in Kukovici resno “grozijo” tudi Aleš Maček, Marko Lopatič in Miha Pohar. Na prvem mestu lestvice za dvojice bo po tekmovanju v Domžalah prav gotovo ostal Klemen Kadivnik, če bo tam le nastopil. Ima velikih 462 točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci, kar pa je “ulovljivo”, če ne bo nastopil, saj zmagovalec odprtega prvenstva dobi 480 točk. Zlobni jeziki so po kranjskem porazu Kadivnika in Mačka sicer  vedeli povedati, da se bosta zaradi tega neuspeha razšla, a v to malo verjamemo, če sodimo po tem, kako sta po tekmovanju družno in bratsko zmazala veliko pico. V ženski konkurenci sta Katja Jekovec in Mirjam Lovrenčec “čvrsto” na prvem mestu, je pa na tretjem mestu finalistka Kranja Karmen Kristan ujela Leo Sunarič. Največji skok na lestvici za dvojice sta naredili zmagovalki Kranja Damjana Damiš in Andreja Bizjak, ki sta se dvignili s 13. na 6. mesto.

Ljubljana, 16.1.2015 – Objavljamo lestvico po vnosu rezultatov poletne koroške regionalne lige TUKAJ. Če bomo prejeli tudi rezultate drugih regionalnih lig, ki še niso sporočile končnih rezultatov, jih bomo vnesli takoj po prejetju. Lestvica se torej lahko spremeni tudi med dvema tekmovanjema.

Ljubljana, 14.1.2015 – Objavljamo lestvico po končanem državnem dvoranskem prvenstvu v Velenju TUKAJ. Predvsem v moški absolutni konkurenci je prišlo do kar velikih sprememb, saj nekateri igralci niso potrdili kar velikega števila točk iz lanskega leta. Na samem vrhu se ni spremenilo prav nič, še vedno z veliko razliko vodi Aleš Maček (Radomlje), na drugem mestu pa je Jerneja Ajda (Bistrica ob Dravi) zamenjal Mark Svoljšak (Domžale). Ajd je izgubil 180 točk (lani je igral v finalu, letos v polfinalu), medtem ko se je Svoljšaku za lestvico prištelo vseh 540 osvojenih točk za letošnji finale, ker lani na državnem dvoranskem prvenstvu ni igral. Spremembe so nastale tudi zaradi dejstva, do so nam organizatorji poslali rezultate poletne viške in novomeške regionalne lige (igralci omenjenih lig so imeli na predzadnji objavljeni lestvici nič točk z naslova njihove regionalne lige). Pri ženskah se na prvih dveh mestih ni spremenilo nič, prva je Lea Sunarič (Žalec), druga Damjana Damiš (Laško), lanska državna dvoranska prvakinja Karmen Kristan (Veče pri Litiji) pa je s tretjega mesta zdrsnila na deveto mesto. Na tretjem mestu jo je zamenjala Tina Misajlovski (Kranj), četrta je Andreja Bizjak (Litija), Darja Korelc (Kamnik) pa je sedaj že na petem mestu. Na lestvici moških 45+ je tudi po državnem dvoranskem prvenstvu v vodstvu Branko Guna (Zagorje), drugi je Janez Svoljšak (Kranj), ki v Velenju sploh ni igral, tretji pa je Jaroš Kamnik (Ravne). Zanimivo je to, da je na sedmih tekmovanjih (štirih odprtih prvenstvih, na dveh državnih prvenstvih in na mastersu), ki štejejo za lestvico,  slavilo kar sedem različnih igralcev – Branko Guna, Janez Svoljšak, Miro Mikuš, Marjan Končar, Jože Brezavšček, Danilo Kodrin in Ivo Beliš.

Ljubljana, 29.12.2015 – Objavljamo lestvico po končanem OP Mengša TUKAJ (z upoštevanjem vseh tekem, ki so bile odigrane kasneje – moški finale 45+, ženski finale glavnega in tolažilnega turnirja).

Ljubljana, 15.12.2014 – Objavljamo jakostno lestvico za posameznike in dvojice po odprtem prvenstvu Harmonije Mengeš (posamezniki) oziroma zimskem državnem  prvenstvu v Domžalah (dvojice) TUKAJ. Med posamezniki je prišlo do kar velikih sprememb, saj smo izbrisali lanske točke poletnih regionalnih lig in jih nadomestili z letošnjimi, še vedno pa sta na vrhu Aleš Maček in Jernej Ajd v moški oziroma Lea Sunarič in Damjana Damiš v ženski kategoriji. V kategoriji moški 45+ na vrhu lestvice kraljuje Branko Guna, edini, ki mu  je blizu, pa je Janez Svoljšak. Kar se tiče lestvice v absolutni kategoriji za posameznike je potrebno poudariti, da veliko vodij lig kljub pozivu še ni poslalo končnih rezultatov, tako da je kar veliko igralcev “prikrajšanih” za te točke. Edina res velika sprememba se je zgodila v konkurenci moških dvojic, kjer je novi vodilni na lestvici Klemen Kadivnik, medtem ko sta Tone Komar in Robert Kukovica zdrsnila na drugo mesto. V lestvici še niso upoštevani rezultati treh tekem, ki se bodo odigrale čez nekaj dni (gre za zaključne tekme odprtge prvenstva Mengša) – Sunarič Vs Damiš (finale ženskega turnirja A), Jocif Vs Nastran (finale ženskega tolažilnega turnirja A) ter Svoljšak Vs Brezavšček (finale moškega turnirja 45+).

Ljubljana, 13.10.2014 – Objavljamo lestvico za vse kategorije po mastersu za posameznike v Šentvidu in mastersu za dvojice na Svobodi TUKAJ. Z obema mastersoma se je zaključila sezona 2014, v novembru pa bodo prva tekmovanja, ki bodo veljala za sezono 2015. Lestvici, ki jo objavljamo, bodo do konca oktobra dodane (in odvzete lanske) še točke letošnjih poletnih regionalnih lig, s tem pa bomo dobili tudi končnega zmagovalca vseh lig. V posamični konkurenci bosta to po vsej verjetnosti še tretjič zapored Aleš Maček in Lea Sunarič (v abosolutni posamični konkurenci), Branko Guna (v konkurenci moški 45+), v konkurenci dvojic pa je že jasno, da sta najboljši slovenski  rekreativni dvojici Tone Komar/Robert Kukovica ter Katja Jekovec/Mirjam Lovrenčec.

Ljubljana, 10.9.2014 – Objavljamo lestvico za vse kategorije po odprtem prvenstvu na Svobodi TUKAJ. Naslednje tekmovanje je masters za posameznike v Šentvidu in sicer od 27. do 28.9.2014. Odpovedani oziroma prestavljeni masters za dvojice, ki bi moral biti v Kopru,  bomo izpeljali nekje v Ljubljani, datum tekmovanja bo objavljen v prihodnjih dneh.

Ljubljana, 16.8.2014 – Objavljamo lestvico za moške in ženske v absolutni kategoriji, za moške in ženske dvojice ter za moške v kategoriji 45+ po odprtem prvenstvu Kranja za posameznike TUKAJ. Na lestvici je silovit “sprung nach vorne”  naredil Ljubljančan Tone Komar, ki se je po polfinalu A turnirja “vrnil tja, kamor spada” – s 15. je prišel na 6. mesto. Velik pomik na lestvici sta naredila tudi finalista B turnirja Dejan Robnik in Matjaž Stopar, ki sta pridobila 15 mest in sta sedaj že na 27. in 28.  mestu. Pri ženskah je največ pridobila polfinalistka Kamničanka Darja Korelc, z 42. se je povzpela na 26. mesto, v  kategoriji 45+ pa sta na vrhu dva Zasavca, Branko Guna in Marjan Končar. Zmagovalec Kranja Miro Mikuš  je iz nič skočil na 5. mesto, treje mesto pa drži Jaroš Kamnik iz Raven na Koroškem. Naslednji turnir za posameznike bo konec avgusta na Svobodi (Ljubljana).

Ljubljana, 21.7.2014 – Objavljamo lestvico za moške in ženske posamezno v absolutni kategoriji,  za moške in ženske dvojice ter za moške v kategoriji 45+ TUKAJ. Zadnje posamično tekmovanje je bilo v Domžalah, zadnje tekmovanje v dvojicah pa v Kranju. Prvo naslednje tekmovanje bo 2.8.2014 v Kranju (posamezno).

Na lestvici posameznikov je predvsem na sredini lestvice prišlo do kar velikih sprememb in to zaradi dejstva, da so igralci izgubili točke z dveh lanskih tekmovanj (točke za lestvico veljajo samo leto dni, potem se izbrišejo in nadoemstijo z novimi točkami), na vrhu pa še vedno kraljujeta Aleš Maček in Lea Sunarič, ki svojega prvega mesta nista izpustila iz rok vse od začetka slovenskega rekreativnega tenis toura leta 2012. V konkurenci dvojic sta nova vodilna Tone Komar in Robert Kukovica, ki sta zmagala na odprtem prvenstvu Kranja, sledita pa jima državna prvaka Miha Pohar in Anže Gartner. Kljub porazu v finalu odprtega prvenstva Domžal je v kategoriji +45 še vedno na prvem mestu državni prvak Branko Guna, na drugem mestu pa je Jaroš Kamnik. 

Ljubljana, 27.6.2014 – Objavljamo lestvico za moške in ženske posamezno (absolutna kategorija), za  moške in ženske dvojice ter za moške v kategoriji 45+ TUKAJ. 

Ljubljana, 26.5.2014 – Objavljamo lestvico po odprtem prvenstvu Šentvida TUKAJ. Prvenstvo v Šentvidu je bilo organizirano namesto odprtega prvenstva Ptuja, ki je odpadlo zaradi dežja.

Ljubljana, 15.4.2014 – Objavljamo jakostno lestvico Mobicom Tecnifibre slovenskega rekreativnega tenis toura po odprtem prvenstvu v Velenju TUKAJ. Zmagovalec OP Velenja Sebastjan Leber (Celje) je po vsega štirih odigranih turnirjih že na 17. mestu lestvice, nova zmaga na enem od prihodnjih turnirjev bi ga uvrstila že med najboljših 10. Z uvrstitvijo v finale je rezultat kariere dosegel Kamničan Mitja Mali, ki zaradi “spleta nesrečnih okoliščin” letos ni igral prav veliko. Najvišje v karieri je Tomi Rožič (Petrovče), ki je Velenje zaradi poraza proti Juretu Čehu sicer zapuščal razočaran, a kljub vsemu je na petem mestu zamenjal Miho Ogriča, ki letos v Velenju ni igral in izgubil vse lanske točke. V ženski konkurenci ni bilo velikih skokov na lestvici, vodina trojka Sunarič, Damiš in Kristan je še naprej trdno na vrhu.  

Ljubljana, 24.3.2014 – Objavljamo jakostno lestvico Mobicom Tecnifibre slovenskega rekreativnega tenis toura po odprtem prvenstvu v Kranju TUKAJ. Silovit skok na moški lestvici je naredil zmagovalec Kranja Sebastijan Leber iz Celja, ki je v treh mesecih “iz nič” napredoval na 32. mesto lestvice DITS-a. Samo vprašanje časa je, kdaj bo skočil med top 20, morda bo to že v mesecu aprilu, ko se igra odprto prvenstvo v Velenju, in top 10. Pri ženskah je zmagovalka Eva Klampfer pridobila dve mesti, sedaj je osma, prvič v karieri pa je med najboljšo dvajseterico igralk Justina Jocif iz Preddvora.

Ljubljana, 1.3.2014 – Objavljamo jakostno lestvico Mobicom Tecnifibre slovenskega rekreativnega tenis toura po odptem prvenstvu v Mariboru TUKAJ. V moški konkurenci je razlika med vodilnim Alešem Mačkom (Radomlje) in drugouvrščenim Jernejem Ajdom (Bistrica ob Dravi) vse manjša, v tem trenutku znaša samo še 520 točk (Maček ima 5178 točk, Ajd pa 4658) – ne pozabimo, Maček je imel po koncu poletnega dela tekmovanja še velikih tisoč točk naskoka. Vsi ostali igralci so daleč zadaj, tretji na lestvici Kamničan Damjan Kropivšek ima “samo” 2535 točk. V prestižnem “klubu dva tisoč” je pet igralcev, magično mejo tisoč točk pa v tem trenutku dosega 29 igralcev.  Največji skok na lestvici je naredil polfinalist Maribora Dejan Cokan (Parižlje), ki je s 100. mesta skočil na 43. mesto, med stoterico pa je prvič tudi Gregor Kovačič iz Izlak, ki so se mu dodale točke za 3. mesto v zasavski regionalni ligi (na Dolenjskem ima soimenjaka, nekaj časa ni bilo jasno, kdo je kdo). Tudi v ženski konkurenci se prednost vodilne Lee Sunarič (Žalec) topi –  pred pričetkom zimskega dela je bila še velikih 1300 točk, sedaj pa znaša “samo še” dobrih šest sto točk. Po tekmovanju v Mariboru je spet prišlo do zamenjave na drugem mestu, Damjana Damiš (Laško) je spet druga, Karmen Kristan (Vače pri Litiji) pa tretja. Več kot dva tisoč točk je osvojilo sedem igralk, več kot tisoč pa šestnajst. Prve tri na ženski letvici: Sunarič 4395 točk, Damiš 3770, Kristan 3730 točk.

Ljubljana, 20.1.2014 – Objavljamo jakostno lestvico Mobicom Tecnifibre slovenskega rekreativnega tenis toura po državnem prvenstvu v Velenju TUKAJ. Razlika med Alešem Mačkom in Leo Sunarič, ki sta na prvih mestih, in njunimi zasledovalci že dolgo ni bila tako majhna. Maček in Sunaričeva sta izgubila kar precej točk (oba sta lani zmagala, letos pa je Maček izgubil v polfinalu, Sunaričeva pa sploh ni nastopila), najbližja zasledovalca Jernej Ajd in Karmen Kristan pa sta jih zaradi novega pravila o (večjem) točkovanju državnih prvenstev in mastersa kar precej točk pridobila. Silovit skok na lestvici je naredil zmagovalec državnega prvenstva v Velenju Nejc Mlakar, ki se je s 120. mesta povzpel kar na 11. mesto. Seveda so največ mest izgubili tisti, ki so lani na zimskem državnem prvenstvu igrali dobro, letos pa iz različnih razlogov sploh niso prišli na tekmovanje (Kovačevič, Mali, Ručigaj, Radulovič, Šabeder, itd). Pri ženskah se ni zgodili nič zares pretresljivega, saj so igralke pridobile ali izgubile mesto ali dve, edina izjema je Jana Gominšek, ki se je iz 47. mesta povzpela na 28. mesto.

Ljubljana, 30.12.2013  – Objavljamo jakostno lestvico Mobicom Tecnifibre slovenskega rekreativnega tenis toura po odprtem prvenstvu v Mengšu TUKAJ. Na ženski lestvici je na drugem mestu Damjana Damiš iz Laškega prehitela Karmen Kristan iz Vač pri Litiji, ki je to mesto držala praktično od začetka toura, ki sega v junij 2012. Sprememba na lestvici je nastala zaradi dejstva, da je Karmen zaradi poraza v četrtfinalu izgubila kar precej točk, saj je lani v tem obdobju na prvenstvu v Litiji igrala v finalu. Ne pozabite – rezultati veljajo samo eno leto! Po vsakem turnirju se točke brišejo, dodajajo nove, pri tem pa ne smete pozabiti tudi dejstva, da se za skupni seštevek upoštevajo rezultati najboljših šestih turnirjev! Največji skok pri vrhu lestvice je naredila Eva Klampfer iz Ljubljane, ki se je s polfinalom dvignila za štiri mesta (s 13. na 9.), največji skok nasploh pa je uspel zmagovalki tolažilnega turnirja Jadranki Maček iz Kopra, ki je pridobila 13 mest (s 45. mesta je skočila na 32. mesto). V moški konkurenci se je najbolj “popravil” zmagovalec turnirja v Mengšu Gregor Smodila iz Kranja, ki je z 59. mesta “skočil” na 22. mesto, opazen premik na lestvici pa je uspel tudi Jordanu Misajlovskemu iz Kranja, ki je z 19. mesta “skočil” na 14. mesto. Največji padec na lestvici je doživel Tone Komar iz Ljubljane, ki je izgubil 5 mest in prvič v kratki zgodovini slovenskega rekreativnega toura izpadel iz top 10,  s 7. je zdrsnil na 12. mesto. Tone zaradi teniškega komolca kar dolgo ni igral, dobra novica za vse njegove navijače pa je ta, da je v nedeljo pričel z igranjem v ljubljanski ligi in to celo z zmago. Pazite se vsi – Tone Komar  is back!

Ljubljana, 12.11.2103 – Objavljamo jakostno lestvico Mobicom Tecnifibre slovenskega rekreativnega tenis toura po odprtem prvenstvu Kranja TUKAJ. V moški konkurenci je finalist Damjan Kropivšek na tretjem mestu prehitel Miho Ogriča. Po dolgem času je med deseterico najboljših spet Alojz Ašič (na osmem mestu), največ pa je izgubil lanski finalist (ki letos ni igral) Ivo Bubnjič, ki je s 13. padel na 22. mesto. V ženski konkurenci finalistka Kranja Damjana Damiš že močno grozi drugouvrščeni Karmen Kristan, razlika je samo še sto točk, daleč od Kristanove pa ni niti Zori Ašič Kovač, do drugega mesta jo loči 260 točk. Na vrhu sta več kot prepričljivo in še vedno Aleš Maček in Lea Sunarič. Še vedno nismo prejeli končne rezultate nekaterih regionalnih lig – vsi lanski rezultati poletnih lig so se izbrisali in nadomestili z letošnjimi rezultati. V kar nekaj primerih se je torej zgodilo, da imajo igralci na svojem točkovnem kontu poletne lige številko 0 (nič). Na fotografiji je Andrej Novak iz Domžal, ki je že kar dolgo poškodovan (komolec)….”v bolniški postelji” je zaradi enakih težav prav tako že zelo dolgo tudi Tone Komar, kapetan slovenske rekreativne reprezentance.

In ne pozabite – rezultati veljajo eno leto: če ste lani na tekmovanju v Kranju osvojili 240 točk, letos pa 360, se bo na vašem skupnem točkovnem kontu to “poznalo” samo za 120 točk in ne za 360.

Ljubljana, 6.11.2013 – Objavljamo zaključno lestvico slovenskega rekreativnega tenis toura za leto 2013 TUKAJ. Čeprav še nismo prejeli vseh rezultatov regionalnih teniških lig, lestvico pa smo morali objaviti zaradi odprtega prvenstva v Kranju, je jasno, da pri vrhu, tudi ko bodo prišli vsi manjkajoči rezultati regionalnih lig, ne bo velikih sprememb in da sta tudi letos na prvem mestu Aleš Maček (Radomlje) in Lea Sunarič (Žalec). Pri moških je drugo mesto osvojil Jernej Ajd (Bistrica ob Dravi), ki je lani leto končal na osmem mestu, tretji pa je Miha Ogrič (Ljubljana), ki je v letu dni pridobi kar dvanajst mest (lani 15.). Pri ženskah je tudi letos na drugem mestu Karmen Kristan (Vače pri Litiji), tretja pa je Damjana Damiš (Laško), od lani se je “popravila” za štiri mesta.

Ljubljana, 25.10.2013 – Objavljamo lestvico po mastersu slovenskega rekreativnega tenis toura 2013 TUKAJ. Do konca meseca oktobra se bodo dodale točke, osvojene v licenciranih poletnih regionalnih ligah, kar bo dalo končno lestvico slovenskega rekreativnega tenis toura za leto 2013.

Ljubljana, 24.9.2013 – Objavljamo lestvico po odprtem prvenstvu Svobode v Ljubljani TUKAJ.

Ljubljana, 9.9.2013 – Objavljamo jakostno lestvico slovenskega rekreativnega tenis toura po odprtem prvenstvu v Velenju TUKAJ. Točke, osvojene na tem tekmovanju v letu 2012, so bile nadomeščene s točkami, osvojenimi letos, posledično so nekateri igralci, ki so lani v Velenju igrali dobro, letos pa ne,  izgubili kar nekaj mest. Pri moških je največji skok na lestvici naredil finalist Timotej Krajnc, ki je z 21. mesta skočil kar v “top 10”, iz deseterice pa je izpadel lanski polfinalist Sebastijan Sajovic. Močno sta na lestvici zdrsnila tudi Mitja Udovič in Alojz Ašič, ki sta lani dosegala odlične rezultate, letos pa igrata bolj malo in še to nič posebnega. Zmagovalec B turnirja Tomaž Kocijančič se je s 446. mesta prebil na 133. mesto, finalistu Roku Bajcu pa manjka samo še malo, da bo prvič uvrščen med “top 100”. Pri ženskah je finalistka Velenja Alenka King preskočila Damjano Damiš in je sedaj že na 4. mestu, prvič pa je med deseterico najboljših Andreja Bizjak. Vse višje je tudi Nada Nastran, z zmago v tolažilnem turnirju v Velenju se je povzpela za devet mest, sedaj je že 26. na lestvici slovenskega toura, kar 30 mest pa je pridobila finalistka tolažilnega turnirja Mateja Repnik, sedaj je na 52. mestu lestvice slovenskih rekreativk.

Ljubljana, 19.8.2013 – Objavljamo lestvico po odprtem prvenstvu Kamnika TUKAJ. Točke se dodajo brez brisanja rezultatov drugih turnirjev, točke, ki jih bodo igralci osvojili na odprtem prvenstvu Velenja, ki bo konec meseca, pa  bodo nadomestile točke, ki so jih osvojili na lanskem tekmovanju v Velenju.

V moški konkurenci je finalist Kamnika Andrej Šalamun “preskočil” Toneta Komarja in Miho Ogriča in se nahaja že na 3. mestu lestvice slovenskega rekreativnega tenis toura. Pred njim sta samo še Aleš Maček in Jernej Ajd. Opazen premik na lestvici je naredil tudi četrtfinalist Miha Bitežnik, ki je s 17. skočil na 11. mesto. V ženski konkurenci je dve mesti pridobila tudi finalistka Kamnika Maja Kožar, ki je na “life-time-best” položaju in sicer na sedmem mestu, na vrhu pa, tako kot pri moških Aleš Maček, že od prvega turnirja našega toura dalje kraljuje Lea Sunarič.

Ljubljana, 6.8.2013 – Objavljamo lestvico po odprtem prvenstvu Kranja TUKAJ. Naj opozorimo, da so se zbrisale lanske točke, osvojene na odprtem prvenstvu Kamnika, in seveda nadomestile s točkami, osvojenimi v Kranju. To v praksi pomeni, da ste lahko na lestvici padli, pa četudi ste v Kranju osvojili več točk kot lani v Kamniku. Vi ste za najnovejšo lestvico osvojili samo razliko točk med Kamnikom 2012 in Kranjem 2013 (ali pa še to ne, saj šteje samo najboljših 6 turnirjev), nekemu drugemu igralcu pa so se morda štele vse točke, če lani v Kamniku sploh ni igral in če do tekmovanja v Kranju še ni imel odigranih 6 turnirjev. Če je kakšno vprašanje v zvezi z lestvico, kar pokličite Matjaža na 041844086. Na lestvici pravih rekreativcev je največji skok naredil zmagovalec Kranja Damjan Kropivšek, ki za najnovejšo lestvico ni dobil vseh 480 točk, ki jih je dosegel v Kranju, ampak 135 manj, saj je lani v Kamniku v četrtfinalu “pokleknil” proti Jožetu Gorencu. Dobil pa jih je dovolj (in drugi, ki so igrali v Kamniku, v Kranju pa ne, so dovolj izgubili), da je skočil z 11. na 7. mesto. Opazen skok (s 23. je skočil na 17. mesto) je naredil tudi Miha Bitežnik, ki je v Kranju prvič v karieri zaigral v četrtfinalu. Nekateri zaradi “neigranja” močno izgubljajo, med njimi je tudi Luka Grešak, lanski polfinalist Kamnika, ki je z 21. padel na 29. mesto. Pri “dečvah” je edina sprememba v deseterici zamenjava na poziciji številka šest, Ilonka Vučko je prehitela Adrijano Semenič in jo potisnila na 7. mesto. Finalistka Kranja Andreja Bizjak je že tik za prvo deseterico, 360 točk pomeni skok s 15.  na 11. mesto. Vse više sta tudi Mira Grm (z 19. je skočila na 16. mesto, in pa Nada Nastran (v Kranju je prvič dosegla uvrstitev v polfinale), ki je pridobila kar 49 mest in je sedaj na 34. mestu Mobicom Tecnifibre jakostne lestvice slovenskega rekreativnega tenis toura. Na fotografiji naslovnice je Igor Vučko, ki se je v Kranju prvič v karieri prebil v četrtfinale kakšnega od tekmovanj slovenskega rekreativnega tenis toura.

Ljubljana, 16.7.2013 – Objavljamo lestvico po odprtem prvenstvu v Portorožu, ki si jo lahko ogledate  TUKAJ. Največji skok na lestvici so naredili finalist Josip Kovačevič, z 29. je skočil na 14. mesto, pa polfinalist Ivo Bubnjič, ki je pridobil 10 mest, sedaj je že na 28. mestu, ter seveda zmagovalec Portoroža Andrej Šalamun, ki je sedaj že na 4. mestu. Pri dekletih je največji “napredek” uspel Ilonki Vučko, ki je kljub porazu v prvem krogu dobila ravno toliko točk (in vse ji štejejo v celoti, saj je bil to njen šele šesti turnir, ki šteje za lestvico), da je za las prehitela kar tri nasprotnice in je v tem trenutku izenačila svojo uvrstitev kariere, to je 7. mesto. Na vrhu še dolgo ne bo spremembe, pri moških je na 1. mestu Aleš Maček iz Radomelj, pri ženskah pa Lea Sunarič iz Žalca. 

Ljubljana, 17.6.2013 – Po odprtem prvenstvu Kranja je na lestvici prišlo do kar nekaj sprememb. Pri moških je največji skok uspel polfinalistu Kranja Andreju Šalamunu, ki se po začetku slovenskega rekreativnega tenis toura oziroma po vzpostavitvi lestvice za rekreativce prvič v karieri nahaja med deset najboljših igralcev, z 12. je skočil na 6. mesto. Tudi drugi polfinalist Kranja Blaž Ručigaj drvi proti deseterici, s 24.  se je povzpel na 16. mesto, top 100 igralec pa je po novem tudi Sašo Pistotnik. Na samem vrhu ni nič novega, popolnoma varna sta Aleš Maček na 1. mestu  in Jernej Ajd na 2. mestu, medtem ko bi Tone Komar na 3. mestu v primeru  res  slabega rezultata na državnem prvenstvu lahko to mesto izgubil…pri tem pa bi morali zasledovalci narediti vrhunski rezultat. V ženski konkurenci je zmagovalka Kranja Alenka King prvič v karieri med top 10 (s 16. je skočila prav na 10. mesto), opaznejši skok pa je naredila tudi četrtfinalistka Kranja Mira Grm, ki je pridobila osem mest in je v tem trenutku že na 18. mestu lestvice slovenskega rekreativnega tenis toura. Na fotografiji sta Andrej Šalamun in Alenka King. Oglej si lestvico po OP Kranja  TUKAJ.

Ljubljana, 28.5.2013 – Objavljamo lestvico za rekreativce po odprtem prvenstvu Novega mesta in Kamnika in po vnosu rezultatov koroške regijske zimske lige TUKAJ. Lestvica bo veljala za odprto prvenstvo Kranja, ki bo od 1.6.2013 do 3.6.2013. Na lestvici slovenskega rekreativnega tenis toura sta zelo velik skok naredila oba finalista odprtega prvenstva Novega mesta Andrej Šalamun in Lidija Urh, po zmagi na odprtem prvenstvu Kamnika  pa je prvič med najboljših 100 slovenskih rekreativcev tudi Dejan Cokan. Svoje mesto, ki mu “pripada” je zopet zasedel Dejan Murko Hajtnik, ki je na zadnji lestvici kar močno padel, a to samo zaradi dejstva, da so se drugim igralcem točke za igranje v zimski ligi že štele, njemu pa še ne, ker se je koroška liga končala kar precej za ostalimi ligami. 

Ljubljana, 27.4.2013 – Obvestilo za igralce zimskih lig: točke, ki so jih igralci osvojili v  zimskih ligah 2012-2013, bodo vnešene 1.5.2013. Nekatere zimske lige se končujejo šele konec aprila, zato je rekreativno-tekmovalna komisija izbrala 1.5.2013 kot dan, ko se vnese rezultate zimskih lig v lestvico. 

Ljubljana, 29.10.2012–  Na jakostno lestvico za rekreativce se lahko uvrstijo igralci, ki so stari najmanj 18 let. Igralce se na jakostni lestvici razvršča glede na število točk, ki jih osvojijo na tekmovanjih, bodisi na turnirjih za rekreativce bodisi v licenciranih ligah. Na posameznih tekmovanjih igralci dobijo točke glede na svojo uvrstitev. Točke na tekmovanjih, ki potekajo po turnirskem sistemu, igralci osvajajo glede na končno uvrstitev v glavnem turnirju oziroma morebitnih kvalifikacijah oz. tolažilnem turnirju, na tekmovanjih, ki potekajo po ligaškem sistemu, pa igralci točke osvajajo glede na končno uvrstitev v ligi. V sistem točkovanja za rekreativno jakostno lestvico so lahko vključene samo tiste lige, ki DITS zaprosijo za pridobitev licence, za kar pa morajo izpolnjevati naslednje pogoje: v lige mora biti vključenih vsaj 30 igralcev; liga mora imeti ime, ki nosi ime kraja, občine, regije; vodja lige mora rekreacijski tekmovalni komisiji posredovati določene osebne in kontaktne podatke o vseh sodelujočih (ime, priimek, datum rojstva, mesto bivanja, e-poštni naslov, telefonska številka) ter jo tekoče obveščati o rezultatih in lestvicah; če se ligaško tekmovanje igra samo v ekipni konkurenci, mora biti po zaključku ligaškega tekmovanja izdelana tudi končna lestvica posameznikov. Na jakostno lestvico se lahko uvrstijo tudi tujci, ki so registrirani pri DITS. Ti igralci imajo v jakostni lestvici oznako “T” in ne morejo igrati državnega prvenstva posameznikov (lahko pa igrajo na odprtih prvenstvih in na mastersu). 

Za lestvico  velja najboljših šest odprtih prvenstev, zimsko in poletno državno prvenstvo, masters ter po eno zimsko ali (z aprilom 2013 in) eno poletno licencirano ligaško tekmovanje. Objavljamo zaključno lestvico slovenskih rekreativcev za leto 2012  TUKAJ.  Trenutno veljavno jakostno lestvico pa lahko najdete TUKAJ. Pravilnik o rangiranju rekreativnih tekmovanj lahko najdete TUKAJ.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja