Velenje, 8.4.2013 – Na prvih treh mestih lestvice slovenskega rekreativnega tenis toura ni prišlo do nobenih sprememb, saj so najboljši igralci tudi v Velenju pobrali največ točk ali pa imeli takšno točkovno prednost, da jih nasprotniki niso mogli ujeti. V konkurenci pravih rekreativcev so na prvih treh mestih Aleš Maček, Jernej Ajd in Tone Komar, najbolj pa je dober rezultat v Velenju “viden” pri Alojzu Ašiču iz Izlak, ki je skočil z 10. na 7. mesto. Prvič se je v deseterici najboljših znašel Sebastijan Sajovic iz Visokega pri Kranju, z 12. se je zavihtel na 9. mesto, ki pa bi bil prav gotovo uvrščen še precej više, če si ne bi vsako zimo našel drugo ljubezen – smučanje. Največji skok na lestvici, ki se ga ne bi sramovala niti King Kong ali Godzila, je uspel polfinalistu Velenja Blažu Ručigaju iz Braslovč, ki je na 80. povzpel iz 511. mesta! Na robu stoterice je po vsega dveh odigranih  turnirjih Matjaž Stopar iz Kranja, zmagovalec B turnirja v Domžalah in Velenju, v stoterici pa je prvič v karieri Jan Despotovič iz Ljubljane, ki je z zmago v tolažilni skupini B turnirja “ujel” ravno dovolj točk za preboj v top 100.

V ženski konkurenci so na vrhu Lea Sunarič, Karmen Kristan in Zori Ašič Kovač, do zanimive zamenjave pa je prišlo na šestem mestu, kjer je Adrijana Semenič na lestvici prehitela Olgo Vrhovec, pa čeprav je ta v Velenju osvojila več točk kot Semeničeva. Zaradi pravila “najboljših šestih rezultatov”  Vrhovčeva za lestvico ni dobila nobenih novih točk, Semeničeva pa vse, ki jih je dobila v Velenju. Na robu deseterice se je znašla Karmen Orter Divjak iz Griž, ki zadnje štiri turnirje ni igrala (poškodba), vse bliže deseterici pa je Alenka King iz Maribora in to z vsega tremi odigranimi turnirji. Opazen skok na lestvici sta naredili tudi Mirjam Lovrenčec in Tina Misajlovski (obe Kranj), ki sta s tem na lestvici že boljši od svojih partnerjev Mihe Bitežnika in Jordana Misajlovskega. Usodo “samo drugega tenisača v družini” si deli še kar nekaj igralcev (Alojz Ašič, Igor Vučko, Mark Semenič, itd.), zato se, Miha in Jordan, ne sekirajta preveč…ja, je pa zelo zoprno, ko ti “baba” doma stalno ponavlja, da je boljša od tebe, da si teniška nula, itd.

Na lestvici bivših tekmovalcev ni prišlo do sprememb, saj tekmovanja je tekmovanje v Velenju zaradi premajhnega števila prijav odpadlo.

Oglej si lestvico po OP Velenja TUKAJ.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.