Kamnik, 23.5.2013 – …in dobili smo še 21. igralca….v drugi ligi bo zaigral tudi Matjaž Deisinger. Poglej žreb in razpored dvobojev na dan 23.5.2013 TUKAJ .

Kamnik, 22.5.2013 –  Obstoj nekdaj ene od najbolj množičnih in kvalitetnih slovenskih regionalnih lig je bil po vrsti “šokantnih” dogodkov, ki so se kar vrstili v vrstah Tenis kluba Kamnik, ki je bil soorganizator lige, pred začetkom letošnje sezone pod velikim vprašajem. Igralci so zaradi slabega vodenja oz. poteka lige s strani kluba vsi po vrsti napovedovali prenehanje igranja, vrsta najboljših igralcev se je prijavila v ljubljansko ligo. DITS ima v svojem statutu zapisano, da je ena od primarnih nalog društva spodbujati aktivnosti na področju tenisa, zato je upravljavcu teniških igrišč, ki je imel željo ligo še naprej gostiti, seveda takoj priskočil na pomoč. Izvedli smo razpis, zbirali prijave, naredili žreb in razpored, potek lige bomo medijsko spremljali, itd. Naše aktivnosti so obradile prve sadove, v ligo, ki je letos razdeljena v dve kvalitetno skupini s po 10 igralci, se je prijavilo 20 igralcev (v najboljših časih je v ligi igralo preko 70 igralcev v petih moških in ženski ligi). Prva liga se seveda letos ne more primerjati z lansko elitno ligo, a sestavlja jo nekaj zelo kvalitetnih igralcev slovenskega rekreativnega tenis toura: Damjan Kropivšek, Mitja Mali, Sašo Palma, Primož Osterman. Tem že uveljavljenim igralcem bo verjetno štrene najbolj mešal dokaj neznani Igor Viriant, odpisati pa ne gre niti zelo neugodna Janeza Logarja in Primoža Pestotnika. itd.

Kamnik, 22.5.2013  – Kamniški ligi se je pridružil še 20. igralec in sicer Nejc Perhavec, ki bo zaigral v drugi ligi. Oglej si žreb in razpored kamniške lige na dan 22.5.2013 TUKAJ .

Kamnik, 21.5.2013 – Začela se bo tudi druga liga. Vanjo se je prijavilo devet igralcev, skupaj jih je sedaj že 19…kar lepo za “nov začetek”. Oglej si žreb in razpored kamniške lige na dan 21.5.2013 TUKAJ.

Kamnik, 13.5.2013 –  V kamniško ligo 2013 se je prijavilo 12 igralcev. Nekdaj najmočnejša in skoraj najštevilčnejša poletna regionalna liga v Sloveniji (v najboljših letih je štela celo 70 igralcev), je skoraj “izumrla”, vse to pa je posledica nerazumljivih dejanj občinske uprave in slabega stanja v klubu, ki ga v tem trenutku praktično skoraj ni več.  Desetih igralcev je dokaj enakovrednih, zato tvorijo prvo ligo, dva pa sta po kvaliteti nekoliko slabša, sodita v drugo ligo, zato bosta na začetek lige morala počakati (da se morda prijavijo vsaj še trije, štirje igralci). Liga je kljub majhnemu številu prijav dokaj kvalitetna (seveda se je ne da primerjati s prejšnjimi leti), saj v njej igrajo takšni igralci, kot so  Mitja Mali, Damjan Kropivšek in Sašo Palma, od manj znanih igralcev pa je prav gotovo najnevarnejši Igor Viriant, ki je lani v prvi kamniški ligi osvojil prvo mesto po rednem delu.  Še tole – kot vidite, je spletna stran Teniškega kluba Kamnik, preko katere so se do lani vršile rezervacije igrišč, v razsulu oziroma praktično ne deluje, zato so rezervacije igrišč potrebne preko oskrbnika Boštjana Janca, tel.040-744-196, ali osebno na igriščih. Morda se bo kaj spremenilo, a prav hitro verjetno ne. Rezultate in lestvico naj bi operativno vodil Boštjan Janc, upamo, da bo uspešen. Rezultate mu pošiljajte po SMS-u.

Oglej si žreb in razpored kamniške lige na dan 13.5.2013 TUKAJ.

Kamnik, 15.3.2013 – Organizacijo in izvedbo kamniške lige v letu 2013  v dogovoru s Tenis klubom Kamnik in podjetjem Deta projekt d.o.o. prevzema DITS – društvo igralcev tenisa Slovenije. Tekmovanje bo potekalo po enakem sistemu, kot vsa leta doslej, najboljši bodo prejeli pokale in praktične nagrade, in sicer se bo to zgodilo na zaključni prireditvi ob koncu tekmovanja. Rok za prijave je ponedeljek 22.4.2013. Kamniška liga se bo tako kot doslej igrala na teniških igriščih med odbojkarskimi igrišči in bazenom. Prijavnico najdete TUKAJ, pravilnik lige pa TUKAJ.

Rezultati: leto 2009, leto 2010, leto 2011, leto 2012.

Na moški fotografiji sta Aleš Maček, najboljši v kamniški ligi med pravimi rekreativci, ter Boštjan Repanšek, najboljši igralec kamniške lige v zgodovini, ki se ponaša s štirimi končnimi zmagami. Slavil je tudi lani….in predlani….in leta 2010 ter da, uganili ste, tudi premierno izvedbo kamniške lige leta 2009.

Na ženski fotografiji sta Larisa Breznik in Katja Knez, ki sta bili prva in druga leta 2011. Lansko leto ženske lige ni bilo, morda nam uspe zadostno število deklet dobiti ponovno letos.

Na otroški fotografiji sta Andrej Videc in Jan Rode, lani in predlani sicer najmlajša v ligi, a tudi med najboljšimi…sicer v tretji ligi, a vendarle…letos pa v drugi, a ne?

Na veteranski fotografiji sta Janko Poljanšek in Franci Sitar, vrsto let med  najboljšimi igralci kamniške lige…med igralci, ki so dopolnili 50 let.

 

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.