Novo mesto, 13.5.2013 – Aleš Maček po porazu v finalu odprtega prvenstva Velenja spet zmaguje. V finalu odprtega prvenstva Novega mesta je s 76 in 61 premagal Andreja Šalamuna, ki je v polfinalu presenetljivo gladko s 61 62 odpravil Blaža Ručigaja. Maček, ki  je bil v polfinalu s 64 60 boljši od Mitje Malija, je tako kot Lea Sunarič še vedno neporažen na zunanjih igriščih, v sedaj že skoraj letu dni tekmovanj slovenskega rekreativnega tenis toura pa sta oba doživela en sam poraz. Maček in Šalamun sta se lansko leto že enkrat srečala v finalu in sicer poleti v Velenju – tudi tam je v dveh nizih s 76 62 zmagal Maček. Tretji medsebojni dvoboj sta igralaca igrala v polfinalu mastersa v Kamniku, tudi tam je s 61 64 slavil Maček. Vse rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Novo mesto, 13.5.2013 – V Novem mestu se je končal drugi tekmovalni dan odprtega prvenstva (prvega je sicer odplaknil dež), rezultate pa si lahko ogledate TUKAJ. V moški konkurenci je nedeljo najbolj “zaznamoval”  povratnik na touru Andrej Šalamun (celo zimo je učil smučanje v Avstriji, zimskih tekmovanj se ni udeleževal), ki je odlično izkoristil nekoliko težje pogoje (mokra igrišča, igranje na skrajšan niz) in se kljub zelo težkemu žrebu uvrstil v polfinale (v drugem krogu je premagal petega nosilca Sebastjana Sajovica in nato v četrtfinalu drugega nosilca Jerneja Ajda). Spomnimo – Andrej Šalamun je bil lani že finalist odprtega prvenstva Velenja. Odpoved tretjega nosilca Toneta Komarja je dobro “vnovčil” tudi Mitja Mali, ki se bo v prvem polfinalu pomeril s prvim nosilcem Alešem Mačkom. Maček je bil včeraj spet zelo razpoložen, v dveh tekmah je oddal vsega eno igro. Četrti polfinalist je Blaž Ručigaj, ki je nase opozoril že v Velenju, kjer je osvojil 3. mesto. Imel je verjeteno najtežjo pot do polfinala, saj je moral premagati tako dobre igralce, kot so Luka Vran, Ivo Bubnjič in Miha Ogrič.  Gre tokrat lahko Blaž še korak naprej? Tolažilno skupino je dobil Luka Vran, še najtežje delo je imel v polfinalu proti domačinu Simonu Deželanu, kjer se je izvlekel z 10/8 v tretjem nizu. V ženski konkurenci, ki se je že končala, je znova slavila Lea Sunarič, v finalu bi morala igrati z domačinko Lidijo Urh, ki pa je morala tekmo zaradi poškodbe predati. Lidija je v četrtfinalu premagala Karmen Orter Divjak, v polfinalu pa še drugo nosilko Karmen Kristan. V novomeškem derbiju je Slavka Srebrnjak v treh nizih premagala Janjo Jedlovčnik, v polfinalu pa je Slavka gladko izgubila proti Sunaričevi. Tolažilno skupino pri ženskah je dobila Andreja Bizjak, v finalu je bila boljša od Brigite Zebič, ki je v prvem krogu presenetila z zmago nad Olgo Vrhovec. Za konec našega poročanja naj izrečemo še vse pohvale prizadevnemu vrhovnemu sodniku Jiriju Voltu, ki je sredi turnirja ostal brez pomoči – koordinator iz pisarne DITS-a, ki je tudi skrbel za poročanje v živo, je moral sredi turnirja v bolnico (ni šel on, ampak je moral tja odpeljati svojega očeta), in Jiri je z odliko opravil svoje delo do konca turnirja. Na ženski fotografiji so od leve proti desni Karmen Kristan, Lea Sunarič, Lidija Urh, Andreja Bizjak, Slavka Srebrnjak in Brigita Zebič, ne moški pa sta finalista tolažilne skupine Franci Novak in Luka Vran

Novo mesto, 12.5.2013 –  V Novem mestu v tem trenutku rahlo pada dež. Ob 7.45 bomo objavili novo informacijo o začetku dvobojev. Če dež ne bo padal močneje in če bo seveda prenehal padati, bo možno igrati ob 9.00. Če se vlije, bomo turnir preložili na kasnejši datum – potrebna bo nova prijava, naredili bomo seveda tudi nov žreb. Turnir B v Kamniku je odpovedan, tudi tam v tem trenutku rahko pada dež, igrišča pa so tako mehka, da danes ne bo možno igrati. Turnir bo v soboto 18.5.2013, potrebne so nove prijave, rok za prijavo je sreda 15.5.2013, prijavijo se lahko tudi tisti, ki se na prvi rok turnorja niso prijavili.Novo mesto, 12.5.2013 – V Novem mestu so igrišča v dobrem stanju, zato bomo s turnirjem začeli po urniku.  V uvodnih dvobojih bomo tolerirali kakšno minuto ali dve zamude, kasneje pač ne! Igralci, na pot torej!

Novo mesto, 11.5.2013 – Objavljamo razpored odprtega prvenstva v Novem  mestu in Kamniku za nedeljo 12.5.2013 TUKAJ. Zaradi odpovedi dveh igrallcev v moški konkurenci in dveh igralk v ženski konkurenci, smo razpored morali primerno korigirati. Igralce prosimo za razumevanje – kadar nastopijo izjemme razmere, kot je izguba enega tekmovalnega dne, je potrebno sistem igranja pač spremeniti.

Novo mesto, 11.5.2013 – Vsi dvoboji današnjega tekmovalnega dne so odpovedani in prestavljeni na jutri. Razpored dvobojev za jutri bo približno tak, kot je bil za danes, s tem da nam je jasno, da morda jutri kdo ni računal na to, da bi lahko igral (čeprav bi moral), in ne bo mogel priti na tekmovanje, tako da bo morda kakšna tekma (upamo, da ne preveč) odpadla. Igralci, ki jutri ne morete priti na to čim prej sporočite po telefonu na 041 844 086 ali pošljite e-pošto na tenis.rekreacija@t-2.net . Jutri bomo skušali odigrati tri kola (zato, da se igralci ne bi na tekmovanje vozili trikrat), ker pomeni, da bomo morali igrati tako, da bomo uporabili alternativne metode štetja (tako kot smo igrali pozimi, a brez no-ad štetja, igrali bomo na razliko torej). Uradni razpored dvobojev za nedeljo bo objavljen danes ob cca 18.00 uri!

Novo mesto, 11.5.2013 – V Novem mestu pada dež, tako da se današnji program ne začne ob 9.00. Naslednja informacija o začetku današnjih dvobojev bo objavljena ob 9.30. Če se bo vreme v Novem mestu do 9.00 ure kaj popravilo, bi lahko začeli igrati ob 11.30. Torej – ne oditite še na pot, čakajte do 9.30, takrat še enkrat poglejte na našo spletno stran ali pa pokličite 041844086.

Novo mesto, 10.5.2013 – Vse udeležence odprtega prvenstva Novega mesta obveščamo, da bomo slabe vremenske napovedi jutri zjutraj ob cca 7.30 na naši spletni strani objavili, kaj se bo dogajalo z dvoboji sobotnega programa: ne hodite na pot, ne da bi zjutraj pogledali na internet ali poklicali 041844086. Možnosti so sledeče: sobotni dvoboji se odigrajo po razporedu; sobotni začetek dvobojev se prestavi za nekaj ur; sobotni dvoboji se prestavijo na nedeljo; turnir se v celoti odpove. V zadnjem primeru, bo določen nov datum turnirja, potrebne bodo nove prijave in seveda nov žreb ter razpored. Spremljate tudi http://www.tenis-portovald.si/archives/7024 .

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.