Velenje, 10.1.2013 – Objavljamo žreb za vse kategorije (pravi rekreativci, bivši tekmovalci, prave rekreativke) TUKAJ. Obvestilo bivšim tekmovalcem, ki tekmujejo po sistemu Round Robin: v nedeljski polfinale se bodo uvrstili vsi prvo uvrščeni igralci v vseh treh skupinah in drugo uvrščeni igralec v eni od skupin, ki bo določena z žrebom na prizorišču pred začetkom tekmovanja. Polfinalna para bosta izžrebana v soboto zvečer, s tem da se igralca, ki bosta igrala skupaj v skupini, ne moreta srečati pred finalom.

Velenje, 9.1.2013 – Včeraj ob 24.00 se je končal rok za pravočasno prijavo na prvo dvoransko državno prvenstvo za rekreativce in bivše tekmovalce, ki se bo igralo v Velenju. Na prvenstvo se je prijavilo 71 igralcev, med njimi je 43 pravih rekreativcev, 10 bivših tekmovalcev, 17 pravih rekreativk in 1 bivša tekmovalka. Tekmovanje v konkurenci bivših tekmovalk je odpovedano. Med pravimi rekreativci manjka kar nekaj odličnih igralcev – Tone Komar (2. na lestvici), Damjan Kropivšek (6.), Mitja Udovič (7.), pa Luka Grešak, Ermin, Karner, Žiga Zvonar, Andrej Šalamun, Ivo Bubnjič……Pri dekletih od prve deseterice manjkata 3. igralka Eva Klampfer in 8. igralka Olga Vrhovec, v konkurenci bivših tekmovalcev pa manjka 1. igralec z lestvice Robert Lazič,  med prijavljenimi pa ni tudi Jerneja Špilerja (8.), Tomaža Bezjaka (9.) in Mihe Senčarja (10.). Prav v konkurenci bivših tekmovalcev je pred začetkom državnega prvenstva še največ “dilem”, saj se je na tekmovanje prijavil tudi odlični Sebastijan Leber, državni prvak med veterani 40+, ki bo prav gotovo kar visoka ovira za Weisseisna, Poharja, Stefanoviča&Co. Žreb in razpored za vse kategorije bosta narejena ta četrtek ob cca 20.00, vse skupaj pa bo objavljeno na naši spletni strani. Poglej seznam prijav na dan 9.1.2013 TUKAJ.

Velenje, 8.1.2013 – Samo še nekaj ur nas loči do konca roka za pravočasno prijavo na državno prvenstvo v Velenju, ki se prične v soboto 12.1.2013. V četrtek 10.1.2013 bosta ob cca 20.00 narejena žreb in razpored, ki bosta objavljena tudi na naši spletni strani.  Že sedaj vse igralce prosimo, da upoštevajo nekaj navodil, ki bodo omogočili, da se tekmovanje začne in konča v splošno zadovoljstvo: 1) ne zamujaj na tekme – če na tekmo zamudiš več kot 15 minut, si lahko diskvalificiran; res je, da naša tekmovanja niso profesionalna, ampak neka pravila in red morajo veljati; če imaš težave s prevočasnim prispetjem na prizorišče zaradi kakšne nesreče ali česa podobnega (višja sila), moraš to sporočiti vrhovnemu sodniku; če sodnik ne ve, kaj se s tabo dogaja, sklepa, da te ne bo na tekmovanje, in tekmo registrira z rezultatom “bb -brez borbe”  za nasprotnika. 2) če iz kakršnegakoli razloga ne moreš priti na tekmovanje, moraš o tem čim prej obvestiti vrhovnega sodnika. 3) ogrevanje traja 5 minut; na zadnjem tekmovanju smo opazili, da se nekateri tekmovalci segrevajo tudi po 20 minut, kar je nedopusto; to zavleče celoten razpored za nekaj ur in slaba volja je tu.  4) ker igramo na peščenih igriščih je še posebej pomembno, da po koncu tekme potegnete igrišče. 5) ob prijavi ti mora biti jasno, da lahko v soboto in/ali nedeljo igraš tudi tri tekme na dan; igralci so si edini, da je bolje igrati tri tekme na dan (ne pozabite, da igramo samo do 4 in ne do 6), kot pa se voziti iz Ljubljane v Velenje. 6) Razporejanje tekem po sistemu “ne pred” ne pomeni, da se bo tvoja tekma začela ob 10.00, če na razporedu piše” ne pred 10.00″. Povprečna tekma do 4 dobljene igre traja 1 uro, na razporedu pa po navadi za vsako tekmo planiramo samo 30 ali 45 minut, saj je najhuje to, da so igrišča prazna (ker se tekma hitro konča ali ker koga od tekmovalcev ni na tekmovanje(, igralcev pa ni – bolje da čakajo igralci, kot pa igrišča! To v praksi seveda pomeni, da boste morali po vsej verjetnosti na začetek svoje tekme kljub dejstvu, da je bila predvidena “ne pred 10.00 uro”, čakati še kar nekaj časa, morda tudi nekaj ur. Tenis je igra, kjer nikoli ne veš, ali bo neka tekma trajala 30 minut, 60 minut ali 90 minut in čakanje je, hoteli ali ne, pač sestavni del vsakega teniškega tekmovanja. Seveda si sodnik prizadeva ta čakalni čas čim bolj zmanjšati, ampak v celoti odpraviti ga ne more; ob tej priložnosti je treba poudariti še to, da imajo igralci pravico do odmora med tekmami – ni jih malo, ki med dvema tekmama raje čakajo nekaj ur in se dobro spočijejo, kot pa da morajo na igrišče za igranje druge tekme praktično takoj po prvi tekmi.

Velenje, 7.1.2013 – V soboto in nedeljo smo na e-poštni naslov našega društva dobili nekaj “težkih” prijav: svojo udeležbo sta potrdila oba poletna državna prvaka in vodilna na lestvici slovenskega rekreativnega tenis toura za prave rekreativce Aleš Maček in Lea Sunarič, prijavila pa sta se  tudi deveti z lestvice pravih rekreativcev Dejan Murko Hajtnik in sedmi z lestvice bivših tekmovalcev Uroš Ključar. Med prijavami, ki so prispele ta konec tedna, je tudi prijava zmagovalca rekreativne lige na Olimpiji Damirja Konjarja, ki bo odlična popestritev prvenstva, saj bo na naših tekmovanjih nastopil prvič. Dva dneva pred zaključkom roka za pravočasne prijave je na spisku prijav že 41 tekmovalcev, med njimi je 25 pravih rekreativcev, 6 bivših tekmovalcev, 9 pravih rekreativk in 1 bivša tekmovalka.

Velenje, 5.1.2013 – Še slabi štirje dnevi nas ločijo do roka za pravočasne prijave na prvo dvoransko državno prvenstvo v Velenju, na prijavni listi pa je že več kot 35 prijavljenih igralcev in igralk. Največ jih je, tako kot vedno, med pravimi rekreativci in sicer 21, bivši tekmovalci so v tem trenutku štirje, pravih rekreativk je sedem, bivša tekmovalka pa je samo ena. Na seznamu sta za enkrat samo dva domačina in sicer Jure Čeh in Boris Cencelj, upamo, da bomo vsaj približno dosegli številko prijavljenih domačinov na zadnjem odprtem prvenstvu, ko jih je bilo blizu 40. Direktor tekmovanja Matjaž Končan, ki ga teniški delavci bolje poznajo kot bivšega trenerja Katarine Srebotnik ter sedanjega predsednika Šaleškega teniškega kluba Velenje, je povedal, da je vse pripravljeno za začetek prvega dvoranskega državnega prvenstva za rekreativce. Seznam prijav na dan 5.1.2013 si lahko ogledate TUKAJ.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.