Velenje, 23.6.2013 – Nedelja je na poletnem državnem prvenstvu prinesla končne odločitve v ženski konkurenci. V prvem ženskem polfinalu sta se v finalu pred finalom pomerili prva nosilka in dvakratna  državna prvakinja Lea Sunarič (Žalec) in Alenka King (Maribor), zmagovalka zadnjega odprtega prvenstva v Kranju, na katerem pa Lea ni sodelovala. Statistika je govorila v prid Sunaričeve, ki v treh dosedanjih obračunih z Alenko še ni izgubila – še več, ni izgubila nizi niza. A enkrat je vedno prvič in Alenka je bila pred to tekmo trdno odločena, da tokrat “drago proda svojo kožo” in kot prva na peščeni podlagi premaga nesporno številko ena slovenskega rekreativnega tenis toura (edini poraz do sedaj  je Sunaričeva doživela proti Anji Regent na tapisonu v litijski dvorani). Tekma je bila izjemno kvalitetna, točke dolge in utrujajoče. Prvi niz je po več kot uri igranja dobila Kingova s 7/5, boljša pa je bila tudi v drugem in sicer s 6/4. Velika zmaga nad veliko igralko!

V drugem polfinalu sta se pomerili stari znanki (še iz zimske lige v Litiji) Zorislava Ašič Kovač in Damjana Damiš. Njun medsebojni “score” je na tekmovanjih našega toura neodločen – na odprtem prvenstvu Litije lani decembra je bila v boju za tretje mesto v treh nizih boljša Zorislava, na državnem dvoranskem prvenstvu v Velenju letos januarja pa je bila v finalu tolažilnega turnirja v treh nizih boljša Damjana. Tokrat je “prepričljivo” slavila Ašičeva, ki je svojo nasprotnico odpravila s 6/2 in 6/4.

V finalu med Alenko King in Zorislavo Ašič Kovač je bila v vlogi favorita sicer Kingova, ki je zmagala v obeh dosedanjih medsebojnih obračunih, a na zadnjem v Kranju se je v drugem nizu morala pošteno potruditi za zmago, bilo je 7/6. A tokrat je bila Alenka enostavno predobra, da bi lahko Zori resno ogrozila njeno zmago. Zori je dober odpor nudila le v prvem nizu, ki ga je Alenka dobila s 6/3, v drugem nizu pa je ostala celo brez dobljene igre. Kingova si je z naslovom državne prvakinje priigrala najlepše darilo za rojstni dan, ki ga je praznovala pred nekaj dnevi. Čestitamo za zmago in rojstni dan!

Vse rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

By Anže

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.