PrevNext

Jernej Ajd in Grega Smodila

Dejan Robnik in Simon Kruljec

Primož Osterman in Grega Gruber

Katja Jekovec in Lea Sunarič

Maja Kožar in Jadranka Maček

Sašo Živkovič in Blaž Strojan

Sunaričeva preprečila popolno zmagoslavje Kranjčanov


Warning: Illegal string offset 'top' in /home/tenisrek/public_html/wp-content/themes/sportedge-parent/single.php on line 55

Mengeš, 16.12.2013 - V vseh treh finalnih tekmah odprtega prvenstva Harmonije Mengeš so imeli igralci iz Kranja svojega predstavnika, dvakrat pa so uspeli slaviti. V moškem A turnirju sta se v finalu pomerila prvi in drugi nosilec Jernej Ajd (Bistrica ob Dravi) in Gregor Smodila (Kranj). Ajd se nikakor ni mogel “spoprijateljiti” z nekoliko hitrejšo podlago v Mengšu, v dvobojih, ki jih je v prejšnjih kolih zmagal, ni ravno blestel – tudi v polfinalu proti Jordanu Misajlovskemu (Kranj) je imel kar veliko dela, preden je slavil s 6/3 in 6/3. Smodila  je iz kola v kolo igral vse bolje, v polfinalu je brez težav premagal še tretjega Kranjčana v polfinalu Jožeta Gorenca, bilo je 6/2 in 6/1. V prvem nizu finalnega obračuna je bila igra izenačena, bolj agresiven je bil sicer Smodila, zaostanek s 4/5 pa je Ajd uspel obrniti v zmago s 7/5. Ko je Smodila začel malo več zadevati, se je rezultat obrnil in končna zmaga s 5/7, 6/3 in 6/3 je kar pravi pokazatelj dogodkov na igrišču. Tudi v moškem B turnirju smo gledali tri nize, Dejan Robnik (Kranj) pa je na koncu le uspel premagati Simona Kruljca (Domžale). V polfinalu je Dejan s 6/3 in 6/3 premagal prvega nosilca Davorina Kotnika (Kamnik), ki je igral bolj obrambno, v finalu pa je bil Kruljec tisti, ki je več napadal in z močnimi ravnimi udarci povzročal Dejanu kar veliko težav. Tolažilni A turnir je dobil Grega Gruber (Ravne), vse tri dvoboje je dobil dokaj težko, še “najlaže” je zmagal v finalu, kjer  je z 9/6 premagal Primoža Ostermana (Kamnik). V tolažilnem B turnirju je zmaga ostala doma, saj je Blaž Strojan zanesljivo premagal oba svoja tekmeca,  v finalu z 9/3 Saša Živkoviča iz Ljubljane.

Pri dekletih je po četrtfinalnem porazu v Kranju znova slavila Lea Sunarič iz Žalca, ki je svojo finalno nasprotnico Katjo Jekovec (Kranj) premagala s 4/6, 6/4 in 10/4. Katja je imela ves čas trajanja turnirja velike težave z ramo, ni mogla servirati “na polno”. Lea je skušala slabše servise nasprotnice takoj napasti, a pri tem, vsaj v prvem nizu, ni bila preveč uspešna, precej slabše kot običajno pa je igrala tudi na osnovni črti. Katja je v polfinalu presenetljivo gladko premagala zmagovalko zadnjega prvenstva v Kranju Evo Klampfer, ki ji nekoliko hitrejša podlaga v Mengšu tudi ni najbolj pri srcu. Tolažilni turnir je dobila Koprčanka Jadranka Maček, ki je v finalu z 9/5 premagala Majo Kožar iz Ljubljane. Maja je povedla s 5/2, potem pa je bila na igrišču samo še Jadranka….Jadranka je očitno “mojster” za reševanje kritičnih situacij, saj se je uspela vrniti tudi v prvem kolu tolažilne skupine proti Mirjam Lovrenčec iz Kranja, ki je v pri rezultatu 8/8 v tie-breaku že vodila s 5/2, a izgubila s 7/5.  Upamo, da bo v bodoče s primorskega konca na naša tekmovanja prišla še katera od velikega števila odličnih igralk.

Oglej si končne rezultate TUKAJ.